Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. ledna 2017 18:18
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

Zachraň život maličkostí. V centru Bratislavy se objevil věšák na kabáty, odkud si oblečení může v případě potřeby vzít každý

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Maličkost, která pro sociálně slabší znamená mnohem jednodušší zimu.

V dnešních dnech přibyla v mimořádně mrazivé Bratislavě skvělá věc. Na Náměstí SNP, které se nachází v samém centru hlavního města, přibyl takzvaný Věšák pomoci. Nachází se nedaleko Polského institutu a pověsit na něj své oblečení může každý. Bundu či kabát, autorky uvítají jakoukoliv pomoc – oblečení si následně může sundat kdokoliv a možná zachrání právě toho, kdo by jinak v zimě zmrzal. Občanská iniciativa se pod hashtagem #teplovzime snaží upozornit na mimořádně těžké zimní období, kterým trpí zejména lidé bez domova. Podle portálu bratislavskenoviny.sk za ní stojí Bratislavanky Iveta a Janka. „Kabát ubyl, přibyly čtyři bundy,“ raduje se Janka. Je úžasné, že i běžní lidé mají chuť zabývat se potřebnými. Pokud máš doma zbytečný kabát, víš, kam s ním. Škoda jen, že na něco takového nepřišel i magistrát.

Domů
Sdílet
Diskuse