Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. února 2017 11:15
Čas čtení 0:00
Tomáš Blahuta

Facebook zavádí vlastní předpověď počasí, která může odstavit veškerou konkurenci

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Samozřejmě, ne hned, ale v horizontu několika měsíců či let určitě. Kdo by si stahoval jiné aplikace, kdy má vše potřebné k modré sociální síti?

Počasí bývá v českých a slovenských televizích stále jedním z nejsledovanějších programů, ale v dynamickém světě technologií se můžeme dívat předpovědi na nejbližší hodiny a dny dříve prostřednictvím zdařilých i nevydařených aplikací. A právě jejich tvůrci se mohou začít pomalu obávat, protože na „trh předpovědi počasí“ přichází gigant se jménem Facebook. Možná jste si už za poslední měsíce všimli, jak vás modrá aplikace sem tam pozdraví a přidá i stručnou informaci o vnějších podmínkách. V nejbližším roce se ale plánuje nemalé vylepšení. Na její využití bude třeba mít na svém zařízení zapnutou GPS a samozřejmě přístup k internetu - následně je možné si vybrat mezi hodnotami Celsia či Fahrenheita. Pro začátek bude poměrně skrytá v nabídkovém menu, ale postupem měsíců dostane určitě mnohá vylepšení, díky čemuž se může dostat na takovou úroveň, že zbývající aplikace o počasí si mohou „sbalit kufry“.

Facebook zavádí vlastní předpověď počasí, která může odstavit veškerou konkurenci
Zdroj: Facebook

Po dlouhé době velmi užitečný krok, už jen čekat na vylepšení.

Domů
Sdílet
Diskuse