Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. března 2017 12:51
Čas čtení 0:00
Tomáš Macho

Švýcarsko je nejlepší zemí pro život. Česko skončilo na 37. místě, Slovensko se ani neumístilo

ZAJÍMAVOSTI NĚMECKO
Uložit Uložené

Aspoň, že se nám podařilo dostat do žebříčku.

Pokud se podíváme na loňský žebříček nejlepších zemí pro život na světě, zjistíme, že prvenství držel rozlehlý český soused, Německo. Po několika smutných událostech, které se odehrály loni a rozšířily strach v obyvatelích, spolu s dalšími faktory přihlížejícími na celkovou kvalitu života jej však z trůnu sesadilo Švýcarsko, Kanada i Spojené království. V aktuálním seznamu se tak nachází až na 4. místě a znovu se vypracovat na vrchol žebříčku zřejmě nebude až tak snadné.

Švýcarsko je nejlepší zemí pro život. Česko skončilo na 37. místě, Slovensko se ani neumístilo
Zdroj: www.gp-gruppe.ch

Švýcarsko jako relativně malebná vrchovatá ploška s počtem obyvatel 8,28 milionu si vybudovala perfektní podmínky pro život a není divu, že se jim příliš nechce navyšovat počty a přijímat imigranty, včetně Evropanů toužících po bezstarostném životě. Nízká nezaměstnanost, high-tech průmysl a nadmíru vysoké HDP vytváří silnou, ekonomicky stabilní vlast, která není příliš závislá na jiných zemích. I to jsou faktory ovlivňující výsledné hodnocení a právě proto se z ní po vyhodnocení dat z globální ankety stal nejlepší stát na světě.

Doporučeno
Blonďatá hyena z Osvětimi bičovala vězeňkyně a pouštěla na ně psy. Svých činů nelitovala Blonďatá hyena z Osvětimi bičovala vězeňkyně a pouštěla na ně psy. Svých činů nelitovala 14. října 2023 15:00

Česká republika skončila na 37. místě, hned za Mexikem a Malajsií. Žebříček byl sestavován na základě průzkumu obsahujícího širokou škálu faktorů a zde si můžete prohlédnout, co všechno museli brát pověření respondenti v úvahu. Největší váhu ve výsledném hodnocení má zejména vzdělání, trh práce, technická úroveň, lidská práva a právní rámec.

Švýcarsko je nejlepší zemí pro život. Česko skončilo na 37. místě, Slovensko se ani neumístilo
Zdroj: www.usnews.com
Domů
Sdílet
Diskuse