Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. března 2017 18:23
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

Bratislavští taxikáři táhnou do války proti Uberu. Nadávají, lepí desítky nálepek a blokují auta

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Uber leží taxikářům v žaludku už delší dobu. Nyní se však vydali do akce.

Volit obyčejný taxík nebo jinou, Uberu podobnou službu, může být dnes lepším rozhodnutím, než si zavolat samotný Uber. Tedy alespoň v Bratislavě. Spoustě bratislavských taxikářů totiž došly nervy a zřejmě přišel čas, aby to dali i pořádně najevo. Na facebookové stránce Stop Uber na Slovensku se například nedávno objevila fotografie auta patřícího řidiči zapojeného do platformy Uber. Skla však polepené odsuzujícími nálepkami s textem Stop Illegal Transport Uber. Podle dané stránky šlo o organizovanou akci, které se v jeden večer zúčastnilo asi padesát „normálních“ taxikářů. Nebylo to však jediné jejich setkání, taxikáři si totiž dovolují mnohem více. Podle Deníku N také obkličují zákazníky, nadávají jim a blokují auta zapojené do služby Uber. „Niektorí mali kukly, pľuli na auto, búchali po ňom a lepili na sklo nálepky,“ řekla Simona pro Deník N. „Vodičovi nadávali, že je starý k****, ktorý im kradne prácu. Mne, že som k****, ktorá sa chce voziť za dve eurá.“

A co jim vlastně vadí? Uber nabízí velmi levné cestování, kterému běžné taxíky dokážou jen velmi těžko konkurovat (těžko jim však konkurovat i v případě, že na potenciální zákazníky nadáváte, když cestují konkurencí, viďte). Zároveň jde však o velmi kontroverzní princip, pro zapojené řidiče platí jiná kritéria, než na „profesionální řidiče“ – taxikáře (například nepotřebují psychologické testy, stačí mít například auto mladší deseti let), nevydávají ani daňové doklady, zatímco taxikáři si museli řešit pokladny; a tak je otázkou, zda je něco takového vůbec legální. Co si o tomto myslíš ty? Má Uber v našich končinách místo?

Domů
Sdílet
Diskuse