Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. března 2017 13:04
Čas čtení 0:00
johnnybravo

Dvakrát ho zatkli, 20krát skončil v nemocnici a neobešel se bez úplatků. Všechny země světa se Irovi podařilo procestovat za sedm let

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Johnny Ward a jeho bláznivá cesta po celém světě.

Johnny Ward vyrůstal jen s jedním rodičem, jeho rodina nikdy nebyla šíleně bohatá a i přesto se mu před pár dny podařilo vrátit z úchvatného dobrodružství, díky kterému navštívil každičkou zemi na naší planetě. Johnny v mládí zkoušel štěstí v USA, kde přes léto pracoval v táborech a po návratu domů získal 2 tisíce liber za účast v medicínském experimentu. Peníze investoval do jednosměrné letenky do Thajska a od té doby se prakticky nikde natrvalo neusadil. V Thajsku učil místní děti angličtinu, ale když měl volný čas, postupně se snažil procestovat všechny země v blízkosti Thajska, a zřejmě tak se v něm probudila touha navštívit každou zemi na naší planetě. Jak to již bývá zvykem, i Johnny si založil vlastní blog, který postupně rostl a dnes ho dokáže komfortně uživit, a právě tam sdílel se svými fanoušky nejbláznivější zážitky ze svých cest.
 
Nikdy si nedával velký pozor na to, co dělal, a tak asi 20krát skončil hospitalizován v nemocnici s různými zlomeninami, v Angole se dokonce nechtěně stal svědkem přestřelky s nepříliš pěkným koncem a hned několikrát musel policistům a celníkům vysvětlovat to, proč se je snažil uplatit a co je jeho cílem v jejich zemi. Jeho dobrodružství se od ostatních cestovatelů lišilo i tím, že Johnny strávil v každé navštívené zemi přibližně týden až dva, takže přes státy jen neprojížděl, ale skutečně ochutnával místní kulturu. Lidé jsou podle něj v podstatě všude stejní a rozdílná je jen kultura, což se ukázalo, když si chtěl ze svého seznamu odškrtnout poslední tři země. První z nich byla Saúdská Arábie, kam se dostal na speciální pozvání a předposlední zase Jemen, kde zuří občanská válka a dostat se tam je přímo nemožné. Johnnyho tam nakonec propašovali na lodi a pak mohl konečně odletět do Norska, kde svou cestu ukončil pořádnou oslavou na palubě letadla, protože jeho přítelkyně pracuje jako letuška. V současnosti chtěl vzít svou mámu na menší výlet a procestovat s ní alespoň 20 zemí, takže uvidíme, co se z jeho dalšího dobrodružství ještě vyklube. Do té doby ho můžeš sledovat na jeho blogu Onestep4ward.com, nebo klidně přispěj i pár korun prostřednictvím jeho charitativní organizace Give Back Give Away.











Domů
Sdílet
Diskuse