Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. března 2017 18:06
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

Lepí nálepky na výrobky, které by bez imigrantů nevznikly. Bez některých bychom si nedokázali představit běžný den

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

I Einstein, Bob Marley nebo Ježíš byli kdysi imigranty.

Právě aktuální aféry za velkou louží nás nutí myslet na věci, nad kterými bychom jinak nepřemýšleli. Trošku zamyšlení nabízí i iniciativa studentů z univerzity v Miami, kteří se rozhodli šířit něco jako osvětu k tomu, co vlastně pro Spojené státy americké znamenají. Celý report z akce později pověsili na portál BoredPanda. A poučit se z toho můžeme i my, většina těchto produktů je totiž pochopitelně dostupná i u nás. Vzpomeňme například významnou uměleckou produkci zářící zejména v USA, například George Michael, Freddie Mercury, Bob Marley, Gloria Estefan či MIKA. Všechno to jsou, nebo byli, imigranti, často dokonce i uprchlíci.

Lepí nálepky na výrobky, které by bez imigrantů nevznikly. Bez některých bychom si nedokázali představit běžný den
Zdroj: boredpanda.com

Nejde tu však jen o USA, uprchlická krize je nesympatickým tématem k diskusi v mnoha zemích světa. Uprchlickou roli tak v minulosti hráli například i Sigmund Freud, Dalajláma či dokonce podle Bible i Ježíš s Marií. S produkty takových lidí se však setkáváme i častěji, navrhli například MINI Cooper či pikantní omáčky v čínských restauracích. Dokonce i Albert Einstein publikoval své teorie relativity v USA, na univerzitě v Princetownu. Z Německa odešel na protest proti rasové diskriminaci. Díky této iniciativě si tak každý může uvědomit, kolik moderní kultury pochází z vnějšího světa.

Domů
Sdílet
Diskuse