Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. dubna 2017 0:33
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

Nad Londýnem se objevilo obrovské prso. Obyvatelé jsou zmatení, ale ve skutečnosti nese důležité poselství

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Největší britské město má novou atrakci.

Podívat se v Londýně směrem k střechám mrakodrapů bylo vždy velmi zajímavé, pokud však na tebe shora hledí obrovské nafukovací prso, hned ti to pořádně zlepší náladu. Přitom však jde o velmi vážnou věc, důležitou kampaň a odkaz od mnoha lidí. Na internetu se podle autorů kampaně totiž v poslední době zjevuje mnoho nenávistných odkazů proti fotografiím kojících matek a postupně se tato nenávist přesouvá i do osobní sféry. Někteří lidé považují kojení na veřejnosti za pohoršující a právě na to chce kampaň upozornit.

Nad Londýnem se objevilo obrovské prso. Obyvatelé jsou zmatení, ale ve skutečnosti nese důležité poselství
Zdroj: Mother London

Za zajímavým nápadem stojí občanské sdružení Mother London, které prso odvážné umístilo na střechu budovy v londýnské městské části Shoreditch. Pod #freethefeed se jeho členové snaží šířit myšlenku, že by mělo být na každé ženě zvlášť, zda si chce narušit soukromí kojením na veřejnosti. Samozřejmě proti odhalování intimních partií jsou i ony samy, to je však podle nich něco úplně jiného. Do moderního města, jakým je Londýn, prý takové pohoršování se nad přirozeným procesem stoprocentně nepatří.

Domů
Sdílet
Diskuse