Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
4. dubna 2017 10:12
Čas čtení 0:00
johnnybravo

Vzácný pohled na izolovaný kmen z ostrova Sentinel. Zabijí každého cizího člověka a absolutně odmítají kontakt s venkovním světem

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Už více než 60 tisíc let tam přežívá fascinující kmen Sentinelů.

Už to budou dva roky od okamžiku, kdy jsme na našem webu zveřejnili článek o fascinujícím kmeni Sentinelů žijícím v Bengálském zálivu. Odborníci předpokládají, že místní obyvatelé tam žijí už více než 60 tisíc let a kvůli své ostrovní poloze se dostávali do kontaktu s ostatními civilizacemi jen velmi sporadicky, což nakonec vyústilo v totální izolaci. Sentinelové se odmítají jakkoli kontaktovat s okolním světem a indická vláda se už dokonce rozhodla, že vstup do oblasti pěti kilometrů od ostrova bude ilegální a jakékoli další pokusy o komunikaci s kmenem budou nadobro zastaveny. Ještě v minulém století se mnozí odvážlivci pokusili dostat na ostrov a zažít interakci s místními obyvateli, jenže většina pokusů skončila neúspěchem a v roce 2006 dokonce příslušníci kmene zabili dva rybáře, kteří se nedaleko ostrova rozhodli přespat.

Pokud by ses rád dozvěděl detailnější informace o tomto zajímavém kmeni a jejich životě, pak tě rádi odkážeme na náš původní článek, avšak tentokrát bychom ti chtěli pomocí vzácných záběrů přiblížit to, jaký kontakt zatím se Sentinely proběhl a jak vlastně vypadal. Internetový tvůrce z kanálu LoveBite Productions se již před několika lety do Sentinelů doslova zamiloval a od té doby si o nich přečetl a nastudoval tolik, že se rozhodl vyrobit menší dokumentární sérii. Sesbíral hromadu záběrů z toho, jak se výzkumníci pokoušeli vylodit na ostrově a pozdravit místní, což se jim občas i v menší míře podařilo, jenže další pokusy byly zastaveny kvůli tomu, že bližší kontakt s domorodci by pravděpodobně znamenal jejich vyhubení, protože neměli možnost vytvořit si jakoukoliv imunitu vůči moderním onemocněním. Pohodlně se proto usaď a sleduj, jak žijí lidé, o kterých víme jen velmi málo a tak brzy o nich ani více vědět nebudeme.

Domů
Sdílet
Diskuse