Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. dubna 2017 18:01
Čas čtení 0:00
Ján A.

Filmová adaptace Call of Duty roztrhá fanoušky na cimprcampr. Uvidíme válečné konflikty z minulosti, nebo ze současnosti?

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Konečně jsme se dočkali vytouženého verdiktu ohledně perspektivního filmu.

V kuloárech se už od listopadu 2015 pošuškávalo o zfilmování úspěšných vojenských her. Konečně jsme se dočkali! Stacey Sher a Nick van Dyk, co-prezidenti společnosti Activision Blizzard Studios, oznámili veřejnosti obzvláště příjemné novinky týkající se vytvoření světa s názvem Call of Duty Cinematic Universe. Již v roce 2018 bychom měli vidět první film. Vůbec se nedivíme, že se obrovská herní firma rozhodla kráčet ve šlépějích mimořádně úspěšných a finančně výnosných projektů, kterým základ položily právě světy Marvelu. Také uvidíme nejen vícedílné ságy, ale i zajímavé spin-offy. Nepřímo zazněla zmínka o válce ve Vietnamu.
 
Samotní prezidenti konstatovali, že rozhodnutí o zformování všech myšlenek trvalo poměrně dlouho. Ale konečně dali dohromady zkušený tým spisovatelů a scenáristů. Jejich jména však zatím neprozradili. Podle jejich slov v první fázi dojde k vytvoření 3 filmů. První novinka ponese feeling z hry Call of Duty: Black Ops. Druhý film připomene divákům první kultovinu z moderní doby a zaměří se na díl s názvem The Modern Warfare, kde doslova uvidíme boj o život celé naší planety. Třetí bod v programu je mimořádně překvapivý. Půjde o mix předchozích dvou, uvidíme tajné operace kombinované s celosvětovým obrovským soubojem několika frakcí.

Filmová adaptace Call of Duty roztrhá fanoušky na cimprcampr. Uvidíme válečné konflikty z minulosti, nebo ze současnosti?
Zdroj: Activision Blizzard

Modern Warfare a Black Ops vytvářejí jen dvě možné předlohy k filmům, ale námět dodají i zbylé herní pecky. Takže přichází další mimořádné překvapení! Za pár let uvidíme i adaptace starších her a přesuneme se na bojovou frontu do období druhé světové války. Přesné názvy jednotlivých částí zatím neznáme. Pravděpodobně ponesou názvy legendárních her, ale s jistotou nepůjde o přímou adaptaci přesných dějových linií a příběhů. I tvůrci Assassin's Creed se rozhodli pro podobný model.
 
Oba zástupci společnosti se shodli na faktu, že bez kvalitních pracantů v zákulisí a zejména bez velkých hereckých jmen film nezíská potřebné renomé. Studio už má zatím bezejmenné scenáristy. Koho však uvidíme v hlavních rolích? Ztvární kapitána Price například Brad Pitt, který má s podobnými rolemi nemalé zkušenosti? Jeho věk je už přibližně shodný s kultovní postavou. Autoři by mohli vyšperkovat seznam zúčastněného osazenstva. Jaké jsou vaše tipy? Všichni společně doufejme, že nepůjde jen velkolepé seskupení velkých jmen jako ve filmu Expendables, ale že uvidíme velmi kvalitní začátek, který nakopne celé nové univerzum pořádně vysoko. 

Domů
Sdílet
Diskuse