Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. dubna 2017 17:15
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

Ledové bludiště na Slovensku vysoké i 14 metrů, kde ztratit se je radost. Obrovský ledopád tě svou krásou a majestátností okouzlí

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Šikľavá skála vyráží dech domácím i turistům.

Na vzdáleném Spiši, nedaleko obce Matejovce nad Hornádom, se nachází jeden z největších slovenských unikátů. Padá tam totiž vodopád známý také jako Šikľavá skála. V zimě se však mění na mrazivý ledopád vysoký až 14 metrů. Vznikají tak úchvatné ledové sloupy pocházející ze zmrzlé vody z bývalého koryta řeky Hornád. Voda z něj však pomalu protéká, což v zimě umožňuje mrznutí do obrovských objektů, které se neustále prodlužují a zvětšují, přičemž celý ledopád může být široký až 30 metrů a dovnitř skály se táhne někdy i 7 metrů. Šikľavá skála je turisty prohlášená za jeden z nejkrásnějších vodopádů na Slovensku a je také součástí mnoha fotografických projektů od profesionálů. Rozhodně jde o místo, které bys měl alespoň jednou navštívit, a to zejména v zimě.

Domů
Sdílet
Diskuse