Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. června 2017 16:52
Čas čtení 0:00
johnnybravo

Policisté zajistili obrovské množství drogy, které by dokázalo zabít i 14 milionů lidí. Užívání fentanylu experti přirovnávají k ruské ruletě

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Smrt číhala v domě v americkém San Diegu.

S fentanylem by ses mohl setkat jako s běžnou látkou na potlačování bolesti či při práci anesteziologů, protože její síla spočívá ve vysoké účinnosti v malých dávkách. Pokud s fentanylem pracují odborníci a dávají si dobrý pozor, pak jim může usnadnit práci, jenže když se v ulicích rozšířily fámy o látce 50krát účinnější než heroin, výrobci drog začali přemýšlet, jak by se k fentanylu mohli dostat. Policisté v americkém městě San Diego mají za sebou nedávnou razii, při které objevili 44 kilogramů fentanylu připraveného na produkci drog, což představuje největší množství této drogy, jaké bylo kdy americkými úřady zajištěno.


Výrobci drog využívají fentanyl ve svůj prospěch tak, že maličké množství míchají s různými látkami, aby výsledná směs vypadala jako heroin a pak jej i jako heroin prodávají, což je však mimořádně nebezpečné pro uživatele. Stačí jen neuvěřitelné 3 miligramy fentanylu k tomu, aby způsobily smrt u dospělého člověka, a tak by nalezených 44 kilogramů bylo dost na zabití téměř 14 milionů lidí. Nejčastějšími výrobci fentanylu v oblasti Spojených států amerických jsou přitom mexické drogové kartely, které získávají látky potřebné k jeho produkci například z Číny. Zmíněná policejní razie měla za následek obvinění tří lidí, kteří měli v plánu fentanyl dále distribuovat do ulic a experti jen dodávají, že nakupování fentanylu, ať už ve formě čistých tabletek, nebo nevědomky jako součást heroinu, by se dalo přirovnat k hraní ruské rulety.


Domů
Sdílet
Diskuse