Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. července 2017 17:17
Čas čtení 0:00
Vladimír Baško

Na každoroční designérskou spolupráci si H&M tentokrát zavolalo londýnského návrháře, kterým je Erdem Moralioglu

MÓDA
Uložit Uložené

Erdem je pověstný svými ženskými kousky, které si oblíbilo množství světových celebrit.

Designér Erdem Moralioglu se narodil v Kanadě tureckému otci a anglické matce. Rozhodl se studovat v matčině domovině a přestěhoval se do Londýna, odkud od roku 2005 vede svou úspěšnou designérskou značku Erdem. V jeho kolekcích převládají motivy květů a nejrůznější ženské kousky. Jeho vize spočívá v jejich nesmrtelnosti, proto výrazně čerpá ze zlaté éry ženského oblečení z minulého století.

Erdem Moralioglu uprostřed

Na každoroční designérskou spolupráci si H&M tentokrát zavolalo londýnského návrháře, kterým je Erdem Moralioglu
Na každoroční designérskou spolupráci si H&M tentokrát zavolalo londýnského návrháře, kterým je Erdem Moralioglu Zdroj: H&M

Jeho ženské kousky jsou nejoblíbenější volbou světových hereček a pro červený koberec jsou jako stvořené. V jeho společné kolekci pro H&M kromě nich ale uvede poprvé i mužskou kolekci. Společnost H&M očividně obzvlášť ráda experimentuje se svými spolupracovníky, protože již v roce 2013 pro ně uvedla Isabel Marant svou první mužskou kolekci. Londýnský designér se své úlohy zhostil s chutí a nápadem, o čemž svědčí i doprovodné video.

Erdem tvoří svými kousky příběh. Je plný vášně a aktuálně je považován za nejromantičtějšího designéra. H&M tradičně dává návrhům volnou ruku a samotný Erdem nechce příliš konkretizovat tuto chystanou kolekci. Prozradil pouze, že bude částečné inspirovaná videoklipem Being Boring od  Pet Shop Boys. Více o designérovi si můžeš přečíst na jejich společném rozhovoru s H&M.

Domů
Sdílet
Diskuse