Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. srpna 2017 12:43
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

Zemi chce chránit teprve 9letý chlapec. Jack se sebejistě přihlásil na otevřenou pozici v NASA

ZAJÍMAVOSTI NASA
Uložit Uložené

Roztomilým dopisem vyjádřil své naděje.

Jen před několika dny jsme tě informovali o tom, že NASA hledá nového člověka na pozici „Planetary protection officer“, který bude doslova chránit vesmír. Pracovat bude v oblasti vesmírného odpadu či mimozemských hrozeb. Starat se bude o to, aby se na Zemi například v budoucnu nedostaly neznámé mikroby, které by klidně mohly způsobit vyhynutí určitého druhu a podobně. Zkrátka a jasně - chránit Zemi před vesmírem.

Na tuto práci je potřeba velké množství kvalifikace. Vyděláš statisíce, ale potřebuješ mít jasno v oblasti vesmíru, ale i praxi z práce ve vládních kruzích. Jednoduše práce, jaká se jen tak často nevidí, ale do NASA se na ni přihlásil teprve devítiletý Jack Davis. Ten se v jeho roztomilém dopise NASA nazývá „Strážcem galaxie“ a doufá, že by pozici mohl získat. Úsměvně dodává, že kdo jiný má více zkušenosti než ten, kdo má nakoukané snad všechny filmy s mimozemšťany, což je přeci on sám. Vypadá to tak, že Jack zatím práci nedostal, ale z NASA mu odepsal samotný ředitel oddělení, který se rozhodl být velmi milý a chlapce v jeho odhodlanosti sebejistě podpořil.


Zemi chce chránit teprve 9letý chlapec. Jack se sebejistě přihlásil na otevřenou pozici v NASA
Domů
Sdílet
Diskuse