Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. května 2022 19:00
Čas čtení 0:36
Vojtěch Vanda

FOTO: Vesmír v celé své kráse. Podívej se na snímky, které pořídila NASA

FOTO: Vesmír v celé své kráse. Podívej se na snímky, které pořídila NASA
Zdroj: NASA/JPL-Caltech/GSFC
ZAJÍMAVOSTI NASA VESMÍR
Uložit Uložené

Vesmír je nádherný. O tom tě přesvědčí naše fotogalerie.

Čas od času se k veřejnosti dostanou snímky prakticky z jiného světa. NASA v historii svého působení již seznámila lidstvo pomocí svých snímků s hloubkou, nevázaností, ale i krásou vesmíru, jehož součástí je i planeta Země. Podobných fotografií je celá řada, proto jsme se rozhodli, že ti v malé galerii některé z nich představíme.

Doporučeno
Vědci poprvé vyfotili černou díru v Mléčné dráze. Snímky mohou odpovědět na důležité otázky o jejím vzniku Vědci poprvé vyfotili černou díru v Mléčné dráze. Snímky mohou odpovědět na důležité otázky o jejím vzniku 12. května 2022 18:04

Vesmírným vědcům se také nezřídka podaří i hmatatelný úspěch. Například včera jsme tě informovali o tom, že poprvé zachytili supermasivní černou díru uprostřed Mléčné dráhy. Úspěch je to z toho důvodu, jelikož černá díra pohlcuje prakticky všechno světlo kolem sebe, a proto nebylo možné ji dosud vyfotit. 

Dalekohled Event Horizon, který sestává ze sítě osmi teleskopů rozprostřených od Antarktidy po Španělsko až Chile, však konečně zprostředkoval důkaz, že srdce Mléčné dráhy, černá díra známá jako Sagittarius A*, existuje. 

Milníků, ať už podobně důležitých nebo méně vědecky zajímavých, se v historii odehrálo vícero. Některé z nich si můžeš prohlédnout v naší galerii. 

slunce NASAblazar mars pathfinderHubbleův vesmírný dalekohled teleskop vesmírný plyn nasa
Zobrazit galerii
(11)
Domů
Sdílet
Diskuse