Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. října 2017 19:05
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

Google Mapy začaly přepočítávat chůzi na spálené kalorie a lidé se okamžitě vzbouřili. Nový systém je prý uráží a ponižuje

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Nový update začal srovnávat chůzi se snědenými koláči.

Ať už používáš Mapy, Gmail, Vyhledávač, Kalendář či dokonce samotný operační systém Android, je jasné, že Google tvoří velkou součást i tvého života. V portfoliu technologického giganta se nachází opravdu obrovské množství aplikací, webových stránek, funkcí a služeb, které Google nezapomíná pravidelně aktualizovat. Jedna z nejpoužívanějších, Google Mapy, dostala update teprve nedávno, ale kvůli naštvaným reakcím veřejnosti byl téměř okamžitě stažen.

Google totiž v USA spustil zcela novou navigaci při chůzi. Kromě promakaného systému se však zaměstnanci Google rozhodli, že bude fajn, když lidi motivují ukazováním, kolik kalorií už během aktuální procházky spálili, což následně přepočítávali na veličinu malých koláčků (mini cupcakes). 70 kalorií – to je skoro jeden koláček! 130 kalorií – to je více než jeden koláček! Zřejmě si dokážeš domyslet, kde lidé viděli problém. Na Twitteru se totiž téměř okamžitě po aktualizaci vyrojili mimořádně naštvaní uživatelé zděšeni z toho, že se Google snaží upozornit na jejich nadváhu. Lidé tvrdili, že je koláčky ponižují a protože mají problémy se stravovacími návyky, cítí se být uraženi. Funkci navíc nešlo vypnout, a tak musela být definitivně stažena.



Domů
Sdílet
Diskuse