Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. října 2017 15:15
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

Do kín prichádza film o youtuberoch československej scény. Shopaholic Nicol, Kovy či A Cup of Style odhalia najtajnejšie zákutia ich života

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Film Najsledovanejší sa rúti do kín.

V roku 2017 mali byť lietajúce autá, miesto toho tu máme dokumentárny film o youtuberoch a ich živote. 91 minút dlhý film Najsledovanejší (v českom originále Nejsledovanejší) vchádza do slovenských kín už 9. novembra 2017 a vyrozpráva príbeh jedných z najznámejších tvárí českého i slovenského YouTube. Prvý celovečerák na tému youtuberov priblíži výhody, strasti i bežný deň ľudí s miliónovým publikom. Pedro, Shopaholic Nicol, Kovy, Gabrielle Hecl a sestry z A Cup of Style odhalia svoju skutočnú tvár a to, ako dokážu baviť tak obrovské množstvá ľudí. Šesť hviezd internetu je snom mnohých firiem a ich lukratívnych zmlúv a na svoj pomerne mladý vek dokázali naozaj pozoruhodné kúsky.

Štáb strávil s youtubermi presne jeden rok života. Za tú dobu s nimi navštívil dva kontinenty, štyri krajiny, vznikli stovky hodín materiálu, pričom sa na plátne nezjavia len protagonisti, no i ich rodina či kamaráti. „Sama som zvedavá, aké pocity vo mne vyvolá tento film. Zachytil jeden z mojich najťažších a tiež najzlomovejších rokov. Diváci uvidia, že náš život nie je stále iba ružový,“ prezradila svoje pocity Nikola Čechová alias Shopaholic Nicol.

„Dovolil som filmovej kamere nahliadnuť do môjho súkromia tak, ako nenahliada ani moja osobná kamera,“ vysvetľuje otec dvoch detí, ktorý na scéne pôsobí pod prezývkou Pedro. „Konečne tak ľudia uvidia, že to nie je iba o tom, že si sadnem k počítaču a hrám hry.“ Je pravda, že mnoho ľudí na internete odsudzuje youtuberov za podľa nich nezaslúženú popularitu a je otázkou, či práve film Najsledovanejší dokáže ukázať, že život tých najznámejších ikon československého internetu nemusí byť vždy ružový.

Domů
Sdílet
Diskuse