Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. prosince 2017 16:39
Čas čtení 0:00
Radka T.

Nejstarší restauraci na světě mají ve Španělsku. Speciality se tam připravují v 300leté peci

GASTRO
Uložit Uložené

Stařičká restaurace se řadí mezi ta místa v Madridu, která se oplatí navštívit.

Nové restaurace neustále přibývají a některé skončí dříve, než si stihnou vůbec vybudovat jméno. To však nehrozí restauraci s názvem Sobrino de Botín. Tento podnik se totiž považuje za vůbec nejstarší restauraci na světě. Je to prokázáno i oficiálně, a to zápisem do Guinnessovy knihy rekordů.

Restaurace vznikla ještě v roce 1725, otevřel ji Jean Botín s manželkou. To, co na ní mají lidé tak rádi, je fakt, že jídlo se tam stále připravuje v 300leté peci. Tradice a kvalita je zkrátka na tomto místě neoddiskutovatelná a právě to lidi tak fascinuje a přitahuje. V rámci Madridu, kde se nachází, patří mezi atrakce, kde se lidé prostě chtějí zastavit.

 

Príspevok, ktorý zdieľa Dan (@dan_kylie),

Na své by si možná nepřišli vegetariáni, mezi nejproslulejší jídla tam totiž patří například pečené sele či jehněčí maso. Lidem se líbí zejména to, že některá jídla se tam připravují na dřevě v slavné peci. Ta byla nainstalována právě v 18. století.

Samotná restaurace je charakteristická stylovým, ale zároveň elegantním designem. Španělé tvrdí, že návštěva této restaurace by měla být ve výletním plánu každého turisty, který se do Madridu vydá. A to právě proto, že se tam dá procítit 300letá atmosféra a každý zákazník se v momentě, jak tam vstoupí, stane její součástí.

 

Príspevok, ktorý zdieľa Yloida (@yoyo137),

 

Príspevok, ktorý zdieľa @yu_c_l,

Domů
Sdílet
Diskuse