Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. ledna 2018 10:29
Čas čtení 0:00
Radka T.

Srdcervoucí fotka sraženého poníka se stala virálem. Členové stáda u něj truchlili celou noc

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Na lesní cestě mají poníci více práv než řidiči.

Když byla Sarah Simmon svědkem smutné scény, jak stádo poníků stojí nedaleko svého mrtvého člena, rozhodla se situaci zvěčnit na fotce. Přidala k ní důležité poselství a snímek se tak stal zakrátko virálním.

Podle majitelky zvířete Cathy Stride zřejmě zbylí poníci udržovali bdělost poté, co jejich parťáka zabil motorista. Jeho matka a sestra navíc vykazovaly známky utrpení. Autorka snímku Sarah fotku sdílela proto, aby apelovala na řidiče, ať v oblasti New Forest zpomalí. Právě tam se totiž mohou poníci pohybovat volně. Proti rychle jedoucím motoristům však nemají šanci.

Domněnku Cathy, že zbývající poníci truchlili za svého mrtvého člena, což naznačuje i samotná fotka, potvrdila odbornice na antropologii Barbara King. „Je zcela správné říci, že členy stáda může opravdu zarmoutit, když umře kůň,“ citoval ji portál Independent.

Ubohý poník utrpěl vnitřní zranění a zlomeninu nohy. Mohlo trvat 20 minut, než skonal. Jde už o třetího mrtvého Cathyna poníka, který zemřel právě na tomto úseku cesty. „Zpomalte na lesních cestách přes den i v noci. Tito poníci mají na cestách více práv než vy,“ vyzvala řidiče Sarah, s čímž souhlasilo spoustu lidí.

Domů
Sdílet
Diskuse