Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. února 2018 19:08
Čas čtení 0:00
Tomáš Blahuta

Kim Čong-un a jeho setkání se Severokorejci. Podívej se na propagandistická videa z dílny izolované země

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Upřímně, kdybyste potkali osobnost, jakou Kim je, co byste dělali?

Aktuálně probíhající zimní olympijské hry v Jižní Koreji přitahují diváky nejen sportovními výkony a boji o medaile, ale i vztahem mezi dvěma zeměmi Korejců. Jde totiž o jediný národ na světě mající dva státy. Zajímavější je samozřejmě sever, kde vládne diktátor a neomezený vládce Kim Čong-un. Mimořádně silný kult osobnosti táhne zvědavé pohledy celého světa, ale my, běžný evropský lid, můžeme vše podstatné dění sledovat akorát tak prostřednictvím internetu a televize. A právě YouTube je fantastickým zdrojem propagandistických filmů severokorejské televize. Jejich obsahem jsou cesty a návštěvy Kima po vybraných koutech země, kde se setkává s běžným (zbídačeným) lidem.

Návštěva vojenské posádky severokorejského námořnictva. Její členové dostali za úkol vyplavat do vzdálenosti 5 kilometrů a následně se vrátit zpět. Vše bylo samozřejmě pod dozorem „nejvyššího“. To je motivace vyplout!

Kim tentokrát dorazil do pekárny. Jako poctivý gurmán a odborník zjišťoval kvalitu výrobků, rozdal rady a pokochal se všemi prostory. Nedejbože, aby se zakousl do nepovedeného rohlíku, to by bylo...

Oblíbený je i mezi ženami - pilotkami. Osobně přišel zkontrolovat trénink dívčí letecké jednotky a nepřestával rozdávat úsměv na všechny strany:

Podobně jako my, ani Kim nepohrdne koncerty. Sice na Rihannu, Eminema nebo Lady Gagu může zapomenout, ale v KLDR disponují vlastními hity:

Fabrika na výrobu kosmetiky a Kim. Sice severokorejský lídr údajně nepatří k světovým fešákům, ale širokou nabídku si neváhal přijít prohlédnout osobně:

Důležité je ladit i formu i postavu. O fitness centrech v Pchjongjangu nemáme moc informací, ale pokud tam jednou budete, určitě jedno navštivte:

Pamatujete si fotbalisty KLDR na mistrovství světa v roce 2010? Sice neoslnili, ale přímo v zemi hrají fotbal i tak stovky lidí. Pokud tedy zrovna nehladoví nebo nepracují. A když přijde Kim na zápas, to jsou výkony!

Dívky měly ve školce rozhodně doživotní zážitek:

To samé i na vojenské škole:

A víte vůbec, jaký má hlas?

Na závěr přikládáme bonus. Jak je uvedeno v názvu videa, poslechněte si nejlepší hity popu Korejské lidově demokratické republiky! Oh, jaký to paradoxní název:

Buďme rádi že žijeme, jak žijeme...

Domů
Sdílet
Diskuse