Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. února 2018 17:06
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Milovaný Joey ze seriálu Přátelé posílá mileniálům jasný vzkaz. Žádný humor urážející homosexuály či ženy nepostřehl

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Seriál Přátelé si vysloužil vlnu kritiky.

Na začátku roku přibyly mnohým mladým lidem z celého světa ve službě Netflix do seriálové knihovny Přátelé a reakce na sociálních sítích na sebe nenechaly dlouho čekat. Přátelé se krátce po začátku vysílání stali kultovním titulem, ale dnešní mládež očividně nedokázala ve spoustě situací a vtipů najít smysl s přihlédnutím ke stavu společnosti.

Řadu vtipů označovali mileniálové za urážlivé vůči homosexuálům, transsexuálům či ženám, avšak na svou dobu bylo mnoho scén ze seriálu mimořádně progresivních. V některých amerických státech dokonce nechtěli odvysílat epizodu, v níž se odehrávala lesbická svatba.

Milovaný Joey ze seriálu Přátelé posílá mileniálům jasný vzkaz. Žádný humor urážející homosexuály či ženy nepostřehl
Zdroj: NBC

Ke kritice se proto v rámci rozhovoru s britskou televizí BBC vyjádřil i Matt LeBlanc. Současný moderátor motoristické show Top Gear sice zpočátku nechtěl komentovat negativní názory na oblíbený sitcom, ale nakonec se do mileniálů pustil. „Slyšel jsem, že lidé Přátele kritizovali, ale nechtěl jsem se k tomu vyjadřovat. Nesouhlasím s tím.

„V seriálu jsme se snažili obcházet ofenzivní humor. Přátelé byli o tématech, která dokáží projít zkouškou času - důvěra, láska, vztahy, zrada či rodina. Matt osobně nemá rád humor, který by mohl být pochopen negativně. „Nechci vtipkovat tak, že lidé moje vtipy považují za nevhodné, protože ten žertík nebude za šest měsíců relevantní. Snažím se žertovat o věcech, které budou relevantní vždy.“

Mileniálům tedy Matt poslal jasný vzkaz a postavilo se za něj spoustu starších fanoušků, a tak se mladá generace musí smířit s tím, že starší seriály prostě reagovaly na společenské dění trochu jinak.

Domů
Sdílet
Diskuse