Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. ledna 2018 13:34
Čas čtení 0:00
Radka T.

Legendární Přátelé jsou prý homofobní a sexističtí. Sitcom se dostal na Netflix, mileniálové ho odsoudili

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Připomínání nadváhy, sexuální obtěžování i homofobní chování – toto všechno vyčítá nové publikum Přátelům.

Ross, Rachel, Chandler, Monica, Phoebe a Joey. Kdo by neznal legendární seriál Přátelé? Partička kamarádů zasedající v oblíbeném baru na legendárním gauči nebo v bytě si získala srdce lidí po celém světě. Vtipné hlášky jednotlivých postav znají někteří fanoušci zpaměti. Nikoho  by možná ani nenapadlo, že by bylo na tomto seriálu něco nesprávného. Dokud se do něj nepustilo pár lidí, kteří ho zhlédli na Netflixu.

Jak napsal portál Independent, ta část generace mileniálů, která sleduje Přátele na Netflixu, narazila na jisté nesrovnalosti. Kvůli tomu nazvala seriál dokonce homofobním, transfóbním či sexistickým. Někteří přiznali, že kdysi si tyto záležitosti v seriálu vůbec neuvědomovali. Zřejmě pod vlivem aktuálních událostí ve světě začali být vůči sitcomu přecitlivělí. Další část mileniálů byla v době vysílání seriálu prostě příliš mladá na jeho sledování. Někteří si proto nyní neodpustili poznámky typu „co čekat od seriálu převážně z 90. let“.

Legendární Přátelé jsou prý homofobní a sexističtí. Sitcom se dostal na Netflix, mileniálové ho odsoudili
Zdroj: flickr.com/Geoffrey Chandler

Mileniálové z Velké Británie byli například znepokojeni tím, když byl Chandler paranoidní, protože si myslel, že ho lidé vnímají jako homosexuála. Dalšími problematickými částmi byly například ty, kde Ross nemůže snést, že chůvou jeho dcery bude muž. Později se měl projevit jako homofob, když se ho zeptal, jestli je gay.

Divákům se nelíbilo ani připomínání toho, že Monica měla kdysi nadváhu nebo vztah mezi ní a mnohem starším přítelem jejího otce. Podle nich je to vzhledem ke kampani #MeToo a skandály producenta Harveyho Weinsteina nevhodné. Ze sexuálního obtěžování nové publikum obvinilo i Rachel, když hledala asistenta bez kvalifikace, protože s ním chtěla randit. Prý by ji za to teď hned propustili. Překážely jim i vtipy na účet Chandlerova otce působícího jako drag queen.

Domů
Sdílet
Diskuse