Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. března 2018 13:59
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Uber přináší skvělou novinku: Už žádné překvapení, přesnou cenu jízdy se dozvíš před objednáním

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Každá správná společnost by měla naslouchat, co její zákazníci chtějí a právě přesnost odhadu ceny v aplikaci Uber nám do dnešního dne chyběla.

Uber je fenoménem, který za dlouhá léta fungování ukázal, jak se to má dělat. Cestující již nejsou odkázáni na dispečink a odvoz do předem zvolené destinace si dokáží jednoduše vybavit kliknutím na chytrý telefon. Mnozí uživatelé si už zároveň jistě všimli, že Uber svou aplikaci neustále zdokonaluje a přidává do ní funkce, díky kterým je jízda i samotný servis kolem ještě o něco příjemnější.

Už žádné překvapení 

Aby toho nebylo málo, od včera v aplikaci přibyla i novinka, kterou si už nějakou dobu žádalo mnoho fanoušků. Od 13. března tedy oficiálně Uber v Praze a Bratislavě přidává funkci, díky které uvidíš ještě před objednáním jízdy, kolik přesně za celou cestu zaplatíš.

 

Uber přináší skvělou novinku: Už žádné překvapení, přesnou cenu jízdy se dozvíš před objednáním
Zdroj: instagram.com/uber_slovakia/

Doposud jsi měl možnost vidět jen odhadovaný interval, což však nemusela být vždy ve finále tak úplně pravda, protože stačilo, abys cestou narazil na zácpu.

Od dnešního dne uvidíš cenu, která zahrnuje vzdálenost do cíle, odhadované trvání na základě statistických údajů o hustotě provozu a případnou dynamickou úpravu ceny nebo slevy. Služba se tak pro uživatele stává ještě transparentnější a jednodušší. A jako bonus ukazuje, že je ochotná a schopná reagovat na požadavky.

Ještě může nastat situace, že dojde ke zvýšení ceny kvůli vysoké poptávce, tehdy je o dynamické úpravě ceny uživatel informován a dostane výzvu k jejímu potvrzení. Cena se změní pouze v případě, že cestující změní cílovou destinaci nebo přidá zastávku.

Uber přináší skvělou novinku: Už žádné překvapení, přesnou cenu jízdy se dozvíš před objednáním
Zdroj: pexels.com

Vyzkoušeli jsme to

V redakci jsme se rozhodli tuto žhavou novinku vyzkoušet. Po otevření aplikace jsme postupovali klasickým způsobem, jak jsme zvyklí. Po zadání cíle aplikace opravdu ukázala přesnou částku. V našem případě byl výpočet z Kupeckého ulice v Bratislavě do Freshmarketu v rámci služby uberX stanoven na 2,84 eur.

Pak už probíhá všechno tak, jak to znáš. Po vystoupení jsme si v aplikaci zkontrolovali, zda byla zaplacená částka stejná. Vše dopadlo přesně tak, jak mělo a za cestu jsme zaplatili předem oznámenou částku. Perfektní.

Uber přináší skvělou novinku: Už žádné překvapení, přesnou cenu jízdy se dozvíš před objednáním

Napiš do komentářů, zda aplikaci Uber využíváš i ty a v případě, že ano, se s námi poděl o své zkušenosti. 

Domů
Sdílet
Diskuse