Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. března 2018 10:54
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

Mimozemskou civilizaci prý objevíme ještě za našeho života. Vědkyně z hlavní organizace pro hledání mimozemšťanů je optimistická

ZAJÍMAVOSTI VESMÍR
Uložit Uložené

Pomůckou má být zejména vědecký pokrok.

Někteří jedinci jsou mimořádně arogantní. Spousta lidí totiž předpokládá, že se kromě nás ve vesmíru nenacházejí žádné jiné inteligentní organismy. O singularitě lidské rasy jsou lidé přesvědčeni z mnoha důvodů, ale samozřejmě existují i jiné teorie. Podivní lidé předpokládají, že NASA má mimozemšťany uvězněné ve speciálních komorách a zatajuje to před zbytkem světa, jiní si zase myslí, že ve vesmíru skutečně nejsme sami.

Takových lidí je opravdu mnoho a mezi nimi i uznávání vědci. Přidala se i předsedkyně organizace Search for Extra-Terrestrial Intelligence, kterou založila NASA, podle magazínu Time patřící do stovky nejvlivnějších lidí na světě. Jill Tarter je přesvědčena, že o mimozemšťanech uslyšíme ještě v tomto století. V pozorovatelném vesmíru se nachází 200 miliard dalších galaxií a Jill je přesvědčena, že někde inteligentní život stoprocentně existuje.

Jejím hlavním argumentem jsou přitom zkušenosti z kariéry. Pokud nás náhodou mimozemšťané nevyhledají sami, o čemž Jill pochybuje, vydáme se po nich pátrat my. Naší hlavní pomůckou má být přitom pokrok ve vědě. Jill Tarter už dokonce i předpřipravila jasný plán. Ten spočívá ve dvanácti strategicky rozmístěných ložiskách na naší planetě, která budou ukrývat hromady speciálních a pokročilých kamer s nevídanou technologií, dohromady jich bude 96. Ty by měly bezpečně zachytit jakékoli vlnění či teplo i v extrémní dálce a podle uznávané vědkyně tak budeme moci schopni obrovskou část vesmíru.

Mimozemskou civilizaci prý objevíme ještě za našeho života. Vědkyně z hlavní organizace pro hledání mimozemšťanů je optimistická
Zdroj: GroupET8 Aliens
Domů
Sdílet
Diskuse