Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. dubna 2018 13:54
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Nafúkal by si aj z obľúbených slovenských sladkostí. Test ukázal, že policajti ti alkohol v krvi nájdu aj po keksíku Mila či Margot

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Pred jazdou v aute treba vždy dobre premýšľať, čo sme skonzumovali.

Za volant si nikdy netreba sadať pod vplyvom alkoholu. Slovenská polícia na svojej facebookovej stránke pravidelne zverejňuje príbehy opitých vodičov, ktorí sa nezodpovedne vydali na cestu, a snaží sa preventívne informovať obyvateľom o tom, že pred jazdou nesmú nič piť.

Pri príležitosti osláv veľkonočných sviatkov sa ostražitosť policajtov ešte zvyšuje, pretože hrozí zvýšené riziko ľudí, ktorí vypijú zopár poldecákov a potom sa aj tak chcú odviezť naspäť domov či k rodine. Na svojom Facebooku nedávno zdieľala staršiu reportáž RTVS o tom, z čoho všetko však človek nafúka. Nejde len o alkohol, ale aj o obľúbené slovenské sladkosti a dokonca aj kompót.

Počas testovania obsahu alkoholu v krvi po zjedení milovaného keksíka Mila dokonca ľudia nafúkali aj viac ako 0,5 promile, čo by ich zaručene pripravilo o vodičský preukaz. Aj preto si treba dávať pozor na to, či pred jazdou neskonzumuješ keksík alebo domáci koláč s alkoholom, pretože na cestách musia byť policajti na podobných hriešnikov poriadne tvrdí.

Polícia pridala aj prehľadnú tabuľku

Domů
Sdílet
Diskuse