Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. dubna 2018 13:03
Čas čtení 0:00
Richard Balog

Chunky sneakers aktuálně ovládají svět obuvi. Po kterých se vyplatí sáhnout?

MÓDA
Uložit Uložené

Design, který nemusí být po chuti každému, si své místo našel téměř u všech módních domů či sportovních gigantů.

Tenisky, respektive obuv celkově, jsou jednou z nejdůležitějších věcí, co se týče výsledného dojmu z outfitu a daný fakt si dobře uvědomují téměř všichni výrobci. Ne vždy sice udělají správný krok, ale i ten si dokáže najít své fanoušky, o čemž svědčí trend chunky sneakers.

Zpočátku opovrhovaný návrat do období 90. let minulého století si postupně oblíbili všichni včetně známých tváří a aktuálně zřejmě existuje jen málo značek, které se nepustily do vlastní verze. Za všechny můžeme zmínit adidas, Puma, Balenciaga, Y-3, Louis Vuitton, Gucci, Under Armour nebo Prada. Nyní se už ale pojďme podívat na 7 párů, kterými neuděláte krok vedle, ale protože jsou trendy vrtkavé, nezaručujeme vám, že s nimi zabodujete i v průběhu příštího roku.


adidas Yeezy Boost 700 "Wave Runner" / od 9 000 Kč 

Tenisky, které zažily premiéru během přehlídky Yeezy Season 5, se poprvé dostaly do prodeje 12. srpna 2017 a okamžitě se vyprodaly. Zájemce přitom neodradila ani cenovka stanovená na zhruba 6 300 Kč, což bylo o trochu víc než u okoukaný 350.

Silueta typická pro 90. léta si okamžitě získala své fanoušky a nás to vůbec nepřekvapuje, protože patří mezi to lepší, co aktuální trend v rámci obuvi nabízí. Barevná kombinace zelené, černé, šedé, bílé a oranžové působí fresh a v případě, že jste ochotni zaplatit resell částku pohybující se okolo 9 000 Kč, tak neváhejte a najděte správnou velikost.

Puma Thunder Spectra / ~2 600 Kč 

V ničem nezaostává ani Puma, přicházející na trh s modelem čerpajícím inspiraci mimo jiné také z kolaborací se značkou Alexander McQueen, a dělá dobře. Hra barev, vyvýšená podrážka a nízko nastavená cenovka dělají z dané tenisky nejen našeho favorita. Datum uvedení do prodeje je naplánován na 28. duben, což je už za pár dní, a tak podrobně sledujte stránky prodejců jako Sneakersnstuff.

Y-3 Kaiwa / Zatím nedostupné 

Do vln chunky sneakers se ponořil i japonský mág Yohji Yamamoto, který do své kolekce Y-3 pro období podzim/zima 2018 zakomponoval obuv s futuristickým vzhledem. To sice není žádnou novinkou jeho práce pro adidas, avšak model s názvem Kaiwa jistě zamíchá kartami na trhu a nepřekvapila by nás ani jeho nedostupnost ihned po vydání. Věříme, že neusne ani Footshop a tento povedený kousek přinese i do našich končin, jelikož na pařížských molech vypadal víc než dobře...

 

Príspevok, ktorý zdieľa Y-3 (@adidasy3),

Louis Vuitton Archlight / 25 000 Kč 

Renomovaný francouzský módní dům, jehož pánskou sekci teprve nedávno po Kimu Jonesovi přebral mnohými milovaný a stejně tak nenáviděný Virgil Abloh, má v talonu také vlastní chunky sneakers. Jde o dámskou siluetu, ale vidět jsme je už například mohli i na Jaden Smithovi, který kousky LV nosí pravidelně.

Silueta nazvaná Archlight byla navržena Nicolasem Ghesquierem a dokonale odráží současnou formu moderní obuvi s důrazem na historii běžeckých tenisek. Jak to už ale bývá zvykem u značky s nezaměnitelným monogramem, cenově se pohybujeme ve velmi vysokých číslech, což s sebou přináší dávku snobizmu. Odolat daným kráskám však nedokázala ani tenistka Dominika Cibulková.

Ruco Line x Jean-Marie Massaud / ~8 400 Kč 

Svůj vlastní pohled nám přináší i poměrně neznámá italská značka, kterou bychom mohli přirovnat například ke krajanovi Hogan. Jde o čistě futuristickou záležitost s překvapivě dobrým vzhledem v modrém odstínu vhodném pro všechny pány neztrácející zbytečný čas. Jak můžete vidět, někdy i menší výrobce dokáže překvapit a nabídnout výbornou alternativu k okoukaným věcem.

adidas x Raf Simons Ozweego III / 9 990 Kč 

Belgický designér s bohatou minulostí ať už u vlastní značky, v módním domu Dior nebo nejnověji u Calvina Kleina bourá módní limity už přes dvě desetiletí a německý sportovní gigant mu dovolil popustit uzdu fantazie i u tenisek.

Výsledkem je na první pohled bizarní kousek, který si ovšem po krátké době zamilujete stejně jako například Yzomandias a budete ho střídat jen velmi sporadicky. Dobrou zprávou je, že hned několik barevných kombinací najdete i v prodejnách pražského Footshopu.

Balenciaga Triple S / ~19 000 Kč 

Demnu Gvasaliu nemusíte mít v lásce, ale vzít mu status převratného návrháře prostě nemůžete. Gruzínský absolvent prestižní školy v Antverpách přinesl do módy opět nadrozměrné věci, a to i v rámci obuvi, o čemž svědčí jeho počiny ať už pro Vetements nebo Balenciaga.

Do dnešního článku jsme se rozhodli zařadit pravděpodobně nejpopulárnější chunky sneakers nejen mezi celebritami, ale i mezi běžnými lidmi s plnými peněženkami a smyslem zaujmout. Za necelý rok bylo dostupných již několik barevných kombinací, z nichž bychom nejvíce vypíchly úplně první černou verzi nebo kousek speciálně určený pro DSM.

Domů
Sdílet
Diskuse