Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. dubna 2018 3:02
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

Novinářku na Coachelle za 10 hodin 22krát osahávali. Sexuální obtěžování potvrdila každá tázaná žena

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Temná stránka veřejné zábavy.

Letošní Coachella byla fenomenální. Na festivalové půdě vystoupila obrovská jména jako Eminem, Kendrick Lamar, Ariana Grande, Beyoncé či Cardi B a pro každého zúčastněného muselo jít o zážitek na celý život. Až na některé ženy. Jak naznačuje článek na TeenVOGUE, dámy to na populárním festivalu neměly jednoduché a Coachella ani zdaleka není jedinou výjimkou.

Novinářka Vera Papisova si mohla užít festival všemožnými způsoby. Na její sociální sítě přibývaly selfie před ruským kolem či fotky předražených jídel, ale v hlavě jí neustále vířila mise, kvůli níž se na Coachelle vůbec ocitla. Sledovat sexuální obtěžování. Právě jedna z organizací bojujících proti tomuto nešvaru novinářku na festival poslala a reportáž ani zdaleka není potěšující.

Novinářku na Coachelle za 10 hodin 22krát osahávali. Sexuální obtěžování potvrdila každá tázaná žena
Zdroj: Getty Images - Christopher Polk, Larry Busacca

Samotná Vera na Coachelle strávila jen 10 hodin, ale neznámí muži se jí stihli dotknout hned 22krát. Mezitím se stihla pobavit s dalšími 54 ženami a každá z nich přisvědčila, že sexuální obtěžování na Coachelle existuje a také ho zažily.

„Jeden muž mě sledoval přes celé pole, než jsem byla s kamarády. Když jsem odešla, přišel za mnou a pošeptal mi: ‚Jsi bohyně.‘ Následně mě začal hladit po zadku a bocích,“ prozrazuje novinářka nepříjemný zážitek. Jiný muž zase ocenil její břicho a rovnou se ho i dotkl. Sto procent dotazovaných žen potvrdilo, že sexuální obtěžování je na Coachelle běžné, Vera proto doporučuje například nosit batoh, který zezadu vytváří prostorovou bublinu.

Většině mužů však sexuální obtěžování prochází a sami si na něj bez problémů troufají. Na festivalech se semele obrovské množství lidí, takže i kdyby ho oběť udala, šance najít ho je mizivá. Pokud je však útočník větší a vyzařuje obrovskou autoritu, bránit se je náročnější, podle Very se totiž mohou naštvat a také uchýlit k násilí. Pokud nejsi milá a nesouhlasíš, mohou ublížit. Novinářka tvrdí, že nejbezpečnější je tak všechno snášet se zatnutými zuby.

Novinářku na Coachelle za 10 hodin 22krát osahávali. Sexuální obtěžování potvrdila každá tázaná žena
Zdroj: Getty Images - Christopher Polk, Larry Busacca

Domů
Sdílet
Diskuse