Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. května 2018 12:15
Čas čtení 0:00
Sona O.

Co všechno má Meghan Markle od královské rodiny zakázané? Krom své kariéry se musela vzdát i sociálních sítí

Uložit Uložené

Snad každá dívka aspoň jednou v životě snila o tom, že si vezme prince. Ne vše je ale tak růžové, jak by se mohlo na první pohled zdát.

Svatbu jako z pohádky Meghan zažila 19. května s britským princem Harrym. Své ano si řekli v Kapli sv. George ve Windsoru. Dokonalý život po boku milované polovičku ji však stál mnoho obětí. Čeho všeho se Meghan musela vzdát, aby se mohla stát členkou královské rodiny?

Co všechno má Meghan Markle od královské rodiny zakázané? Krom své kariéry se musela vzdát i sociálních sítí
Zdroj: Tasr

Konec herecké kariéry

Talentovaná herečka se musela vzdát své dobře našlápnuté herecké kariéry, aby se tak naplno mohla věnovat povinnostem spojenými s královskou rodinnou. Do Buckinghamského paláce jednoduše práce nepatří, a tak je nyní Meghan manželkou na plný úvazek.

Co všechno má Meghan Markle od královské rodiny zakázané? Krom své kariéry se musela vzdát i sociálních sítí
Zdroj: Wikimedia (Genevieve)

Žádné sociální sítě

Členové královské rodiny nemohou vlastnit soukromé účty na žádné ze sociálních sítí. Vévodkyně ze Sussexu se jich tedy musela nadobro vzdát. Zrušila dokonce i svůj blog The Tig, v rozlučkovém dopise, který zavěsila na titulní stránku, fanouškům řekla: „Díky vám byly mé dny hezčí. Po třech letech této úžasné zkušenosti však přišel čas, abych řekla sbohem.“

Polibky jen v soukromí

Svou lásku mohli Meghan a Harry na veřejnosti vyjádřit polibkem naposledy na svatbě. Nyní si však své něžnosti musí nechat pouze na společné chvíle, mimo zraky ostatních.

Žádné volby ani politické názory

Členové britské královské rodiny mají přísně zakázáno vyjadřovat se k politice. Totéž nyní platí i pro Meghan. Kromě toho její hlas ve volbách nemá žádnou váhu. I když se vévodkyně zdánlivě nachází na vrcholu politického žebříčku, k moci se nedostane.

Život s ochrankou

Vypadá to tak, že kromě prince si mladá exherečka brala i ochranku. Bez ní se totiž už nikam nepohne a bude ji doprovázet 24 hodin denně .Je to sice pro její vlastní bezpečí, ale dokážeme si představit, že život s bodyguardy za zády nemusí být vždy zcela příjemný.

Konec tmavým nehtům

Kromě omezení v osobním životě a v kariéře musí Meghan dodržovat i královský dresscode. Ten mimo jiné zahrnuje zákaz tmavých nehtů. Vévodkyně proto nosí už jen nenápadné a přirozené barvy, které schválí i konzervativní královna.

Žádné minisukně ani výstřihy

Vznešenost musí z Meghan sršet už na první pohled. Kráska proto nemůže působit vyzývavě a už vůbec ne vulgárně. Krátké sukýnky a odhalený dekolt je v Hollywoodu sice výhodou, ale v Británii platí pro Meghan úplně jiná pravidla. Všech sexy kousků se musela vzdát.

Klínové podpatky jsou tabu

Lodičky a klasické jehlové podpatky jsou tradičně ženské. Není však žádnou neznámou, že královna se vyhýbá všemu, co nepatří ke konzervativní klasice, a proto není ani fanynkou klínového nebo plného podpatku.

Žádné mořské plody

Toto pravidlo zní asi nejbizarněji ze všech, ale skutečně existuje. Královská rodina má zakázáno jíst mořské plody. Je to proto, že představují vyšší riziko otravy než jiné druhy jídla. Totéž platí pro steaky, exotická a velmi kořeněná jídla a vodu z vodovodu v zemích mimo Británie.

Domů
Sdílet
Diskuse