Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. června 2018 21:39
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Kim Čong-un si do Singapuru přivezl vlastní záchod. Diktátor nemůže dovolit, aby jeho výměšky skončily v nesprávných rukou

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Na historickém setkání v Singapuru bude ještě veselo.

Singapur se už za pár hodin stane místem, kde začne jednat Donald Trump a Kim Čong-un. Setkání, které bylo již jednou zrušeno, by v ideálním případě mělo vyústit v odstranění jaderných zbraní z vlastnictví Severní Koreje, ale nikdo si netroufá odhadovat, jak jednání dopadne. Oba muži budou mít v Singapuru k dispozici nejluxusnější apartmány, ale navzdory komfortu si nebude moci Kim Čong-un dovolit strávit ve své dočasné koupelně a toaletě hodně času.

Světová média si všimla, že Kim Čong-un nemá úplnou volnost ani při nejintimnějších situacích. Při cestách z hlavního města své země si s sebou bere i vlastní toaletu, což sice zní bizarně, ale má to ve skutečnosti logické vysvětlení. Zdravotní stav a jakékoliv osobní informace o lídrovi izolované země představují obrovské tajemství. Vlastní toaleta je proto nutná, aby se výměšky severokorejského diktátora nedostaly do nesprávných rukou. Veškerá organická hmota, kterou Kim Čong-un během summitu vyloučí, tak zůstává v rukou Severní Koreje.

Kim Čong-un si do Singapuru přivezl vlastní záchod. Diktátor nemůže dovolit, aby jeho výměšky skončily v nesprávných rukou
Zdroj: TASR/AP

Důležitost uchovávání tajemství o zdravotním stavu je viditelná i na vybavení, které má Kim k dispozici ve svých vozidlech. Ať už je to luxusní Mercedes nebo menší auta či vozidla přizpůsobená na výstup v horách, každé z nich obsahuje vlastní záchod, což se svět dozvěděl už před pár lety díky jednomu dezertérovi. Severokorejští odborníci přitom výměšky svého vůdce pravidelně analyzují, aby měli neustálý přehled o jeho zdraví a případných komplikacích.

Domů
Sdílet
Diskuse