Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. června 2018 19:50
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Policejní pes neváhal poskytnout roztomilou první pomoc. Kontroloval dýchání a pokoušel se i o masáž srdce

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Poncho přesně věděl, co je třeba v nouzi udělat.

Madridská policie se na své čtyřnohé členy může naplno spolehnout. Na Twitter před pár dny sdílela video z názorné ukázky toho, jak policejní psi dokáží zareagovat na krizovou situaci a malý parťák Poncho získal největší pozornost. Se svým partnerem ukázal divákům, co je třeba udělat, pokud člověk náhodou při akci zkolabuje.

Poncho pozorně sledoval policistu, který naráz simulovaně zkolaboval a spadl na zem. Pes okamžitě přiběhl a bez zaváhání se pustil do oživování. Zkontroloval, zda policista dýchá, pak ho trochu zatahal za ruku, aby se probral a nakonec se pustil i do masáže srdce. Poncho samozřejmě nemá dostatek síly, aby skákání po hrudi zkolabovanému policistovi opravdu pomohlo, ale nešlo tak docela o efektivitu první pomoci.

Policisté se jen široké veřejnosti snažili ukázat, že je pes věrný společník, který svému lidskému partnerovi chce při správném výcviku pomoci za jakýchkoliv okolností. Poncho si za ukázku své šikovnosti vysloužil již více než 2 miliony zhlédnutí na sociálních sítích.


Domů
Sdílet
Diskuse