Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. srpna 2018 17:20
Čas čtení 0:00
redakcia

Návrat do budoucnosti. Opraš walkmana, plakát Britney Spears a plechovku Pepsi

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Říká ti něco jméno Twiggy, Pamela Anderson či názvy jako Nintendo a Pogy?

Představ si, že máš tu možnost se znovu narodit a vybrat si dobu, ve které budeš žít. Lusknutím prstu se dostaneš například do USA, země neomezených možností a trochu se společně s námi projedeš v čase. Každé období má své charakteristické rysy, osobnosti, či předměty, které tvoří obraz konkrétní doby.

Říká ti něco jméno TwiggyPamela Anderson či názvy jako Nintendo a Pogy? Pokud ne, nevadí. Přenes se s námi v čase a alespoň na chvíli se přibliž teenagerům 60. až 90. let.

Na konci možná zjistíš, že si budeš muset některé názvy i vygooglit. Otevři si vychlazenou plechovku Pepsi, vezmi si k ní kýbl smažených křidélek a vychutnej si exkurzi časoprostorem.

 

Návrat do budoucnosti. Opraš walkmana, plakát Britney Spears a plechovku Pepsi
Zdroj: Pepsi

Staň se teenagerem v:

60. letech

Jsi nervózní, protože kluk z ročníku výše tě pozval do autokina. Maluješ si oči po vzoru tehdejší slavné modelky Twiggy a jsi pyšná, že tě pozval ven někdo, komu je už 16 let a má řidičák. Máš pocit absolutní svobody, která tě neopustí až do svatby (při které je vám oběma asi tak 20, jelikož to v té době bylo zcela normální).

Z rande se vracíš až po večerce a vcházíš do domu tak, aby tě rodiče neslyšeli. Ti však fascinovaně sledují televizní obrazovku, na které právě běží záběry Neila Armstronga na Měsíci.

Návrat do budoucnosti. Opraš walkmana, plakát Britney Spears a plechovku Pepsi
Zdroj: Pepsi

70. léta

Jsi celá bez sebe, protože tě starší sestřenice bere na koncert Davida Bowieho. Ze skříně si bereš své nejlepší pastelové zvonové kalhoty a vlasy si foukáš jako Charlieho andílek. Vaši tě před odchodem varují, abys pila jen Pepsi a žádný alkohol.

Se sestřenicí je to sice fajn, ale ty čekáš na příjemnější společnost. Kluci kolem tebe jsou milí, hezcí, vtipní... ale jednoduše neumí tančit jako Travolta. Takže žádná horečka sobotní noci nehrozí.  

Návrat do budoucnosti. Opraš walkmana, plakát Britney Spears a plechovku Pepsi
Zdroj: Pepsi

80. léta 

Chystáš se na rande se svou holkou. Bezradně přemýšlíš, co si oblékneš a na vlasy si dáváš půl kila tužidla, přesně jako tvé idoly z MTV. Bereš ji do kina na Návrat do budoucnosti.

Přichází tvá chvíle. Vytahuješ dárek na rozloučenou, mixtape s tvými nejoblíbenějšími písničkami a nechybí ani pár srdcovek od krále popu. Tobě nezbývá než doufat, že si je bude denně přehrávat na svém walkmanu.

Přelom milénia

Je sobota večer a ty vyrážíš na návštěvu ke kámošovi Johnymu. Další kámoši z vaší party přinesou VHS, na níž dovádí Pamela Anderson s Tommym Lee, i když ty v noci nejčastěji myslíš na Britney Spears. Koukáš na telku prakticky jen kvůli tomu, abys mohl slintat při reklamě na Pepsi, kde to tato blond kráska rozjíždí v krátkém topu.

A vůbec, Johnyho navštěvuješ nejraději, protože má v pokoji vlastní stereo soupravu, Playstation a nedávno mu rodiče koupili i Nintendo. A ty si jen v duchu říkáš, jak je ten život nespravedlivý, neboť jsi od vašich dostal k narozeninám jen peníze a Pogy.

Návrat do budoucnosti. Opraš walkmana, plakát Britney Spears a plechovku Pepsi
Zdroj: Pepsi

Na světě existují jen dvě jistoty, které mají všichni teenageři bez ohledu na letopočet. Problémy s akné a Pepsi, která doprovází jejich lásky a trapasy posledních 125 let.

Domů
Sdílet
Diskuse