Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. srpna 2018 16:09
Čas čtení 0:00
Adam Smeták

Česká animovaná pohádka za 82 milionů vypadá úděsně. Premiéru má mít ve 28 zemích a nadabovali ji Karel Gott či Jiřina Bohdalová

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Bubeník a princezna má být celosvětový projekt, ale zaspal dobu minimálně o 20 let.

Letos v zimě dorazí do kin animovaná 3D pohádka Bubeník a princezna. Jde o výsledek koprodukční spolupráce mezi českou a britskou stranou.

Půjde o ambiciózní projekt, který bude mít premiéru nejen v České republice, ale i ve Velké Británii, dalších zemích Evropské unie, ve Spojených státech amerických, Kanadě, Austrálii, Rusku, Číně či v Japonsku.

O dabing se postarali Jiřina Bohdalová, Jakub Kohák nebo Karel Gott a rozpočet spolykal 82 milionů korun. Doprovodné písně nazpívala Tonya Graves (pro anglickou verzi pohádky) a tvůrci se nechali slyšet, že 4 % z výdělků půjdou na dobročinné účely. 

Takový fakt by zněl fajn, ale v minulých dnech byla uveřejněna první ukázka a kolem projektu se vynořily otazníky. Jeho animace je totiž natolik předpotopní, že vypadá jako z 15 let starého herního titulu. Desítky utracených milionů v ní zkrátka nejsou vůbec vidět. 

Na směšně působících záběrech vidíme Gottem nadabovaného krále, který v narážce na udílení Slavíků říká: „Tentokrát jsem to vážně nečekal.“

Za produkcí stojí firma Angels Pictures založená v listopadu loňského roku a režie se ujal Alex Vladimír Pieter, který má za sebou jen dva studentské filmy.

Jakub Kohák prohlásil, že dabuje loupežníka a dopadne to fantasticky, neboť má erotický hlas, a tak jsme zvědavi, co se za projektem skrývá. 

Propůjčily známé české osobnosti své jméno recesi, nebo jde o vážně míněné dílo?

Domů
Sdílet
Diskuse