Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. srpna 2018 17:17
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

Opít se na Ibize nebo Mallorce bude mnohem složitější. Místní už mají divoké atmosféry dost

ZAJÍMAVOSTI ALKOHOL
Uložit Uložené

Legendární party ostrovy začínají bojovat proti alkoholu.

Souostroví Baleáry je oblíbeným party rájem pro mladé – ostrovy jako Ibiza či Mallorca jsou tím dobře známé a spíš než k moři se tam jezdí v první řadě dobře pobavit. To samozřejmě znamená velké množství lidí pod vlivem všemožných nápojů a látek, s čímž už místní ztrácejí trpělivost. Na Ibize a Mallorce se tak atmosféra trošku zpomalí, tamní vláda totiž právě začala bojovat proti netolerantnímu chování.

První na řadě je alkohol. Bez něj si je divokou párty jen těžko možné představit, ale zároveň způsobuje nebezpečné situace. Bordel a hluk v ulicích jsou na španělských ostrovech běžné, ale vzniká například i násilí a zřejmě již bylo nespoutané zábavy příliš. Samozřejmě, alkohol se celkově nezakazuje, ale přichází velké omezení.

Mnoho lidí se totiž spoléhá na all-inclusive pobyty, kde je neomezené množství alkoholu už v ceně. A právě to se místním nelíbí. Na Ibize, Mallorce a dalších ostrovech si tak budeš muset pěkně zaplatit nebo naklusat do supermarketu, jinak se nenapiješ. Zaregistrované hotely ho sice budou moci i nadále podávat zdarma, ale každý drink či shot ti nalije číšník a ten si dá dobrý pozor, kolik toho ještě zvládneš. Alkohol v těchto oblastech je přitom závratně drahý, drinky se v lepších barech pohybují i v rozmezí 20 až 40 eur, samozřejmě však záleží na konkrétních případech.

Doporučeno
Test nealko alkoholu ze supermarketu: Suchej únor zvládneš hladce, pokud miluješ víno. Ostatní mohou mít potíže Test nealko alkoholu ze supermarketu: Suchej únor zvládneš hladce, pokud miluješ víno. Ostatní mohou mít potíže 11. února 2024 8:00

Problém Ibizy či Mallorky je i v přeplněnosti a nová opatření by měla přispět k jejich vyšší exkluzivitě. Hotely si nyní budou muset vyžádat nové licence, ke kterým potřebují například mnohem větší kapacity restaurací. Nepříjemnému čekání by ses tak měl vyhnout.

Opít se na Ibize nebo Mallorce bude mnohem složitější. Místní už mají divoké atmosféry dost
Zdroj: pixabay.com
Domů
Sdílet
Diskuse