Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
31. října 2018 16:15
Čas čtení 0:00
Antonín Havlík

Italská mafie nabízí 130 tisíc korun za zabití drogového psa. Ohrožuje jí zisky

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Neapolská mafie má obavy o své zisky. Ty jí ohrožuje neveliký devítiletý teriér Pocho.

Pocho je devítiletý Jack Russell teriér, který pomáhá neapolské policii odhalovat drogy. Původně obyčejný domácí mazlíček už má vyčmuchaných drog za svou kariéru na kontě více než dvě tuny – to znamená desítky, možná stovky milionů korun, o které přišli dealeři těchto substancí.

Naproti tomu však stojí Camorra, jedna z nejstarších a nejnebezpečnějších zločineckých organizací působících v italské Neapoli. S teriérem, potažmo neapolskou kriminálkou, jsou nesmiřitelní nepřátelé – to, čím se Cammora snaží obohatit, se druhá strana snaží odhalit a zastavit. 

Gang se proto dal do boje se psem Pochem a vyhlásil odměnu za jeho zabití.  Nabídl za to odměnu 5 tisíc eur, tedy bezmála 130 tisíc korun. Už v minulosti se snažili ho zneškodnit otráveným jídlem (Pocho je vycvičený, aby si žrádlo od cizího člověka nebral) nebo ho alespoň obalamutit, když s drogami manipulovali v okolí hárajících fen, aby je nemohl rozpoznat. 

To se jim příliš nedaří, při nedávném zátahu v obci Nocera Inferiore psí hrdina odhalil 30 kilogramů kokainu převáženého v kojenecké lahvi. Dál tak dělá vrásky nejen mafii Camorra.

Domů
Sdílet
Diskuse