Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. listopadu 2018 16:39
Čas čtení 0:00
Jakub Paulík

Denně kvůli lidem umře zhruba 25 orangutanů. Výrobce Orea za 2 roky zničil 25 000 hektarů jejich pralesů

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Firma vyrábějící sušenky Oreo stojí dle Greenpeace za ničením pralesů, ve kterých se hojně vyskytují například orangutani.

Organizace na ochranu životního prostředí Greenpeace Oreo v nedávné době obvinila z toho, že za 2 roky (2015–2017) nepřímo stála za vykácením 70 000 hektarů pralesů v Indonésii.

Značnou část z toho, přesněji řečeno 25 000 hektarů, navíc tvořily lesy, které pro orangutany představovaly jejich přirozené prostředí. Na daném území měli místo toho vybudovat kokosové palmy. Z nich potravinářská firma čerpá palmový olej do svých výrobků.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Greenpeace International (@greenpeace),

Vysoce postavený člen Greenpeace Kiki Taufik poznamenal, že palmový olej může být vyroben, aniž by byly ničeny pralesy. Zaráží ho, že Mondelez nadále obchoduje s ničiteli pralesů. „Doslova umírají kvůli sušenkám,“ dodal Kiki Taufik.

I kvůli podobným postupům byla za posledních 16 let populace orangutanů na ostrově Borneo snížena o přibližně polovinu. Mondelez samozřejmě tato obvinění odmítá a tvrdí, že palmový olej získal z certifikovaných zdrojů. Greenpeace má pro výrobce Orea jasný vzkaz, řečeno slovníkem Instagramu #DropDirtyPalmOil.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Greenpeace UK (@greenpeaceuk),

Domů
Sdílet
Diskuse