Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. prosince 2018 17:15
Čas čtení 0:00
Antonín Havlík

Zubní lékař z Nové Bystřice se převlékl za pandu, aby mohl ošetřit chlapce s autismem

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Český zubní lékař ukázal obrovskou porci lidskosti. Právě takovéto drobné činy dělají svět lepším místem.

I ty nejjednodušší lidské maličkosti dokáží dělat zázraky. Příkladem tohoto tvrzení je zubní lékař z Nové Bystřice. Musel ošetřit malého chlapce trpícího poruchou autistického spektra. U této mentální choroby se může stát i obyčejný zákrok poněkud velkým problémem.

Autistické dítě má odlišný způsob uvažování a myšlení a může reagovat na řadu podnětů pro nás přehnaně, občas např. agresivně. Je proto třeba k takovým dětem přistupovat s patřičnou citlivostí. I klasické zákroky totiž nejsou schopny podstoupit, popř. s mimořádně velkými obtížemi.

Zubního lékaře proto napadla možnost, jak zákrok učinit příjemnějším. Před zásahem se i se svou manželkou převlékl za pandu a tygříka, aby chlapce zbytečně nestresovali. Empatický čin pak zveřejnila na svém twitterovém účtu uživatelka Jarka S. Příspěvek se stal okamžitě virálním, lajknulo ho již téměř dva tisíce lidí


Domů
Sdílet
Diskuse