Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. prosince 2018 10:24
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Kanye West věnoval Drakeovi 150 tweetů. Chce omluvu, místo toho sklidil výsměch před celým světem

HUDBA
Uložit Uložené

Jeden z největších letošních beefů pokračuje ve velkém stylu.

Rok 2018 patřil do velké míry dissům a mezi suverénně největší patří ten mezi Drakem a členy GOOD Music – Kanyem WestemPusha T. Původně všechno začalo ještě vzkazem na albu Daytona, který dokonce inicioval sérii disstracků a vše důležité si můžeš připomenout například v tomto článku.

Když hádka utichla, začaly se vynořovat i další skutečnosti a vše nasvědčuje tomu, že původně utajené informace o existenci Drizzyho dítěte vypustil jeho velmi blízký člověk Noah „40“ Shebib. Mimochodem, stále jeden z nejuznávanějších hudebních producentů a autor mnoha hitů. Právě tato zrada rozpoutala konflikt, který pokračuje do dnešního dne.

Na skladbě No Stylist s French Montanem si ještě Champagne Papi neodpustil diss na Kanyeho Yeezy Boosty, konkrétně řádkem „Yeah, keepin' it G, I told her ‚do not wear no 350s' round me'“ dal fanouškům jasně najevo, že ve své blízkosti nechce ženu, která by měla obuté tenisky od jeho konkurenta. Nyní však přichází s odpovědí Ye, u kterého se naplno projevila dlouhodobě diskutována bipolarita.

Jako platformu si vybral svůj oblíbený Twitter, na který v průběhu 10 hodin přidal přibližně 150 příspěvků. Všechno to začalo Drakeovým včerejší požadavkem, když chtěl vyřešit autorská práva k jedné ze starších skladeb produkovaných Kanyem na svém mixtapu So Far Gone.

To Yeezuse naštvalo a začal vytahovat další pikantnosti, o kterých dosud fanoušci, resp. veřejnost nevěděla. Od kanadského rapera žádá o omluvu za výše zmíněný diss na tenisky a tvrdí, že se Drizzy už 6 měsíců vyhýbá osobnímu střetnutí. Zároveň Westovi vadí, že se musí dívat na to, jak jeho konkurent hraje jakési vypočítavé hry hudebního průmyslu, z nichž profituje.

Dokonce se dozvídáme, že Drake vykoupil lístky v předních řadách na jednu z Pusha Tho shows, přičemž předpokládáme, že to má aspoň trochu co do činění s touto velmi vypovídající fotografií, kde na stagi stoji právě Pusha.

Kanye West práve venoval Drakeovi 150 tweetov. Chce ospravedlnenia, no dostal výsmech pred celým svetom
Kanye West práve venoval Drakeovi 150 tweetov. Chce ospravedlnenia, no dostal výsmech pred celým svetom Zdroj: Twitter/@UPROXX

Nakonec svých skoro 30 milionů fanoušků informoval o tom, že se mu podařilo splnit cíl a Drake mu zavolal. Jak již však asi tušíš, v bombardování tweety přesto pokračoval nadále. Zároveň však Kanye tvrdí, že mu Drake volal jen proto, aby mu mohl vyhrožovat a pokud se v nejbližším období jemu nebo jeho rodině něco stane, právě jeho rival v tomto beefu má být hlavním podezřelým.

Kanye pokračoval i dalších pár hodin a v desítkách příspěvcích zmiňoval další přešlapy, které však nemůže nikdo kromě něj potvrdit ani vyvrátit. Aby toho nebylo málo, přidává i sebevědomé vyjádření o tom, že po celou dobu je Drakeovým idolem a ve skutečnosti mu vydláždil cestu k současnému úspěchu.

Toto však není ani zdaleka konec. Kanye pokračuje v osobních útocích. Podle něj je Drake špatný člověk a má v sobě ďábla. I nadále se vše točí kolem toho, že se raper z Chicaga najednou cítí v ohrožení a opět připomíná, že se bojí o svou rodinu. Dodává, že by nikdy v životě nenahrál diss, protože mu záleží na pozitivní energii.

Poslední fáze je věnována i Travisu Scottovi a konkrétně jeho spolupráci s Drakem na skladbě Sicko Mode. Prý je vůči Yemu ofenzivní a dokonce se dozvěděl, že na ní mělo být ještě více dissů, ale nakonec se na finální nahrávku nedostaly. Z toho je pohoršen, jelikož je stále názoru, že pro oba je idolem.

Nakonec vše končí přesně tak, jak jsme již zvyklí a Yeezus posílá všem lásku a pozitivní vibes.

Nuže, pravděpodobně jde o nejbizarnější vystoupení v podání známé osobnosti na sociálních sítích v tomto roce. V každém případě platí, že Kanye West měl podobné výstřelky vždy předem promyšlené a dělal je kvůli něčemu konkrétnímu. No a protože stále čekáme na avizovaný a následně odložený projekt YANDHI, snad má toto všechno alespoň něco společného s chystanou novou hudbou.

Pokud jsi vydržel přečíst článek až do konce, konečně se můžeš podívat i na Drakeovu výmluvnou reakci, kterou sdílel na svém Instagramu přibližně v první třetině všech tweetů, tedy pravděpodobně poté, co skončil zmíněný telefonát.

Kanye West práve venoval Drakeovi 150 tweetov. Chce ospravedlnenia, no dostal výsmech pred celým svetom
Kanye West práve venoval Drakeovi 150 tweetov. Chce ospravedlnenia, no dostal výsmech pred celým svetom
Zpět
Sdílet
Diskuse