Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. ledna 2019 10:25
Čas čtení 0:00
Jakub Paulík

Zabíjel v rouchu kněze, policisty donutil sníst důkazy a učil slavného bosse Johna Gottiho

Zabíjel v rouchu kněze, policisty donutil sníst důkazy a učil slavného bosse Johna Gottiho
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://sk.pinterest.com/finch94/" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">pinterest.com</a>
ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Cosa Nostra a její zásady pro něj byly alfou a omegou.

Život většiny mafiánů končí předčasnou smrtí. Riziko zavraždění konkurencí či dokonce kulkou z vlastních řad je totiž opravdu velké. Tento případ se ale netýkal vychytralého Aniella Dellacroceho přezdívaného Otec O'Neil.

Přezdívka Neil je americky znějící verzí italského jména Aniello. Dellacroce totiž jako řada jiných amerických gangsterů té doby pocházel z Itálie. Celé znění přezdívky Otec O'Neil vzniklo však kvůli tomu, že se Aniello rád procházel v rouchu kněze, aby zmátl policii i nepřátele, přičemž údajně v přestrojení za kněze také zabíjel.

Jeden z federálních agentů měl o Neilovi prohlásit, že vypadá jako archanděl smrti, čímž narážel na jeho hrozivý pohled. S Otcem O'Neillem si jednoduše nechtěl nikdo zahrávat. O jeho osobě se s hrůzou vyjádřil i detektiv NYPD Ralph Salerno: „Při pohledu na jeho oči jste mohli vidět, jak jsou děsivé... Chladný pohled zabijáka.“

Aniello Dellacroce

Zabíjal v rúchu kňaza, policajtov donútil zjesť dôkazy a učil slávneho bossa Johna Gottiho
Zabíjal v rúchu kňaza, policajtov donútil zjesť dôkazy a učil slávneho bossa Johna Gottiho Zdroj: www.youtube.com

 

Učeň mafiánského kata

Jako teenager pracoval u řezníka, ale protože tato práce moc nevynášela, udělal to, co udělali mnozí v Americe žijící italští imigranti v dobách finanční tísně. Dal se na dráhu zločinu.

Ve třicátých letech 20. století se mladý Dellacroce zaučoval u slavného gangstera jménem Albert Anastasia, se kterým spolupracoval pro rodinu Vincenta Mangana. Anastasia jako jeden z nejobávanějších zabijáků Cosa Nostry naučil O'Neila vším potřebným dovednostem. Věří se, že společně s ním se podílel na několika vraždách.

V roce 1951 bylo nalezeno Manganovo tělo, a i když byl Anastastia z jeho zabití podezříván, nikdy se k tomuto činu nepřiznal. V každém případě jejich zhruba 20letá spolupráce tímto způsobem skončila a Anastasia se stal novým šéfem rodiny. Jeho věrný učeň O'Neil byl povýšen na pozici „capo“.

Albert Anastastia

Zabíjal v rúchu kňaza, policajtov donútil zjesť dôkazy a učil slávneho bossa Johna Gottiho
Zabíjal v rúchu kňaza, policajtov donútil zjesť dôkazy a učil slávneho bossa Johna Gottiho Zdroj: commons.wikimedia.org

 

Policisty přinutil sníst důkazy

Reputace byla pro mafiány velmi důležitá, přičemž o O'Neillovi panovala opravdu vysoká mínění. Byl považován za inteligentního, ale také výjimečně brutálního muže, který neměl před zákonem žádný respekt.

Domů
Sdílet
Diskuse