Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. prosince 2018 16:10
Čas čtení 0:00
Roman Kulich

ČSA v lednu zruší hned 3 linky. Z Prahy do Ostravy ani Bratislavy už nepoletí

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Důvodem ukončení je nedostatečné kapacita letadel.

České aerolinie (ČSA) od 11. ledna možná někomu znepříjemní plánovanou cestu. Dojde totiž ke zrušení hned tří, často využívaných linek.

Konkrétně se bude jednat o linku z Prahy do Ostravy a Bratislavy a na Slovensku dojde ke zrušení vnitrostátní linky z Bratislavy do Košic. Ke zjištění došlo pomocí rezervačního systému, ten tyto linky nabízí pouze do 11. ledna a na žádný další termíny je nelze objednat. Tyto spekulace později potvrdil i mluvčí ČSA.

ČSA v lednu zruší hned 3 linky. Z Prahy do Ostavy ani Bratislavy už nepoletí
ČSA v lednu zruší hned 3 linky. Z Prahy do Ostavy ani Bratislavy už nepoletí Zdroj: Wikipedia.org

„Hlavním důvodem ukončení provozu na obou linkách je nedostatečná kapacita odpovídajícího typu letadel ve flotile koncernu vzhledem k odchodu tří letadel ATR 42 a jejich vrácení lessorům v následujících týdnech. Nasazovat na obě linky proudová letadla s větší kapacitou z flotily koncernu nedává z ekonomického hlediska smysl," okomentoval celou situaci Daniel Šabík z ČSA.

V případě zrušení linky z Prahy do Bratislavy se může jednat o značné komplikace, linka totiž lítala hned 6× během týdne.

Domů
Sdílet
Diskuse