Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
8. února 2019 21:01
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Za zápas bere miliony, miluje umělé ženy a doma chová krokodýla. Karlos Vémola seděl v base, dnes je největší českou hvězdou MMA

SPORT
Uložit Uložené

Bojovník žije extravagantní život, který si naplno užívá.

Nejlepším českým MMA bojovníkem všech dob je Karel Vémola. Takových odvážných prohlášení se samotný Karlos rozhodně nebojí. Má pocit, že v České republice jednoduše neexistuje nikdo, kdo by mu mohl konkurovat. Skákali přitom do něj už mnozí.

Naposledy se ve velkolepém souboji setkal s Patrikem Kinclem, se kterým byli výborní kamarádi, jenže Vémola jednoho dne prohlásil, že je nejlepším Čechem ve všech váhových MMA kategoriích a oheň byl na střeše. Vémola si však s Kinclem poradil, i když se Patrik stal prvním Čechem, který s ním vydržel v zápase všechna tři kola a prohrál až na body. Předtím Vémola zvládl i zápas s Ondrušem.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Karlos "Terminator" Vemola (@karlos_terminator_vemola),

V tomto článku se dozvíš:
  • Proč se Vémola neobjeví na UFC v Praze
  • Čím si přivydělával po odchodu do Anglie
  • Proč v Anglii skončil ve vězení
  • Jaký nečekaný koníček si v soukromí pěstuje
  • Kolik peněz dnes za své zápasy vydělává
  • Jaký typ žen mu nejvíce imponuje

Vémola je však známý svým svérázným přístupem k boji. Co nejdříve se soupeře snaží dostat na podlahu, kde už široko daleko nemá konkurenci a většinou následuje „Vémolice“ v podobě bleskového vítězství.

Koneckonců, Vémola stejným způsobem vytřískal i svého soupeře na akci XFN 15, kde bojovali i Rytmus s Marpem. V kleci se mu postavil Flavio Rodrigo Magon, ale o pár desítek vteřin už ležel na podlaze a Vémola opět potvrdil svou přezdívku Terminátor.

Bojovník se netají tím, že miluje pozornost a v soukromí ukrývá několik koníčků či zlozvyků, o kterých jsi určitě nevěděl. Ani zdaleka však neukrývá svou přítelkyni Lelu Ceterovou, která pochází ze Slovenska a může se pochlubit několikanásobnou plastickou operací prsou, což si patřičně užívá.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Karlos "Terminator" Vemola (@karlos_terminator_vemola),

Vémola je pro mnohé fenoménem. Na druhou stranu zůstává zahalen tajemstvím a většina běžných lidí ani netuší o tom, co zažil v Anglii, kde ve skutečnosti část roku bydlí, a kolik vlastně za své souboje vydělává.

Už zanedlouho se v Praze uskuteční oficiální turnaj UFC. Poprvé zavítá do české metropole a Vémola už koncem minulého roku prohlašoval, že by se na únorové zápasové kartě chtěl objevit. V lednu jsme se naneštěstí dozvěděli, že Karlos se do UFC tentokrát nevrátí.

Nepřišla mu nabídka se smlouvou, proto se nedostal mezi bojovníky v jednotlivých zápasech, což možná není na škodu, protože jak už sám vícekrát konstatoval, momentálně jej dopředu pohání zejména sen o tom, že se do nejprestižnější organizace na světě jednou vrátí . Alespoň bude moci v tréninku pokračovat.

Byl vůbec prvním Čechem, který si ji vyzkoušel na vlastní kůži, a to již v roce 2010. V soutěži porazil Setha Petruzelliho i Mikea Massenza, ale dvě prohry po sobě ho nakonec ze soutěže v roce 2013 vyhnali. Je proto jasné, že sní o návratu.

Životní styl Vémoly se však začal formovat dávno předtím, než se stal bojovníkem v UFC. Sám bez servítky uznává, že byl problémové dítě, které neustále řádilo a nakonec byl rád, že zvládl hotelovku.

I když se jako malý spratek problémům nevyhýbal, dnes dokonce organizuje semináře pro policisty, kde je učí, jak zpacifikovat potenciální agresory. Bojovým uměním a zápasení se věnoval od dětství, a tak odešel do Anglie, kde byly podmínky pro trénink mnohem přívětivější. Trénoval, nechal se tam zaměstnat jako vyhazovač a právě díky tomu dostal šanci bojovat na profesionální úrovni.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Karlos "Terminator" Vemola (@karlos_terminator_vemola),

Jednoho dne se v nočním klubu v londýnské čtvrti Tottenham pobili dva muži, Vémola však incident vyřešil, vyvedl je ven a teprve potom zjistil, že šlo o MMA bojovníky. Všiml si ho jeden manažer a dal mu šanci vstoupit do světa profesionálních bitev v kleci, přičemž Karlos svých prvních 7 zápasů vyhrál. Sám říká, že v ten moment, kdy ukončil šarvátku dvou válečníků, se z nikoho stal někdo.

Mezitím si přivydělával různými způsoby. Pravidelně se účastnil ilegálních bojů po celém Londýně. Rád vzpomíná na to, že za výhru v takovém pouličním boji sebral vítěz 500 liber, což se mu vždy k výplatě hodilo. Často ale bojoval s pochybnými existencemi, z nichž musel své peníze za výhru prakticky vymlátit. Prý v těchto pouličních soubojích ani jednou neprohrál.

Není známo, kým se však nechal inspirovat, když v Anglii skončil na rok ve vězení. Málokdo ví, že Vémola si musel odpykat trest za to, že neodvedl daně za své výdělky. On sám se vždy obhajoval slovy, že neměl dobrý management a nedával si pozor na to, jak nakládá s penězi, za což z něj prý soudce udělal exemplární případ.

Daně neodvedl ze výdělky přesahující 3 800 000 korun, a i když nejde o žádnou závratnou částku, za kterou by řada známých osobností končila ve vězení, Vémola svůj případ neuhral ani na podmínku. Natvrdo ho posadili do basy na jeden rok, ale za dobré chování vyšel po půl roce.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Karlos "Terminator" Vemola (@karlos_terminator_vemola),

Když se ho v rozhovorech ptali, jak svou nepřítomnost vysvětloval svým dětem, protože má malého syna i dceru, které vychovává máma v Anglii, tak přiznal, že v jejich očích byl na tréninkovém kempu v USA.

Sám se směje, že jeho syn svým spolužákům často vypráví o tom, jak se otec Karlos živí. Jednoduše odsekne, že jeho otec mlátí lidi pro peníze. Bohémský životní styl však není jednoduché udržovat zejména v době, kdy se Vémola připravuje na zápasy. Tehdy své děti nevidí i několik měsíců vkuse.

Díky své přesvědčivé bojové technice se věnoval i práci ochranky. Za svou kariéru měl doprovázet Michaela Jordana, 50 Centa či zpěvačku Mel B a ochraňoval i Araby, kteří v Londýně vlastnili klenotnictví. Možná i od nich se nechal inspirovat, když si formoval svůj vlastní životní styl, lásku k exotickým zvířatům či bohémským autům.

A tak svou zálibu dokazuje i dnes. Svědčí o tom už dvě části známé české internetové relace Ukaž káru, kde se Vémola s radostí objevil. Donedávna jezdil ve čtyřech autech, které měl v Anglii a v Česku, protože žije na střídačku v obou zemích.

Jeho zřejmě nejextravagantnějším vozem je výrazný Hummer H2. S ním Vémola bez problémů jezdí i v běžném provozu, a tedy nejde o auto na speciální příležitosti. Karlos si potrpí na pozornost, a tak není divu, že si po Česku jezdí v Hummeru.

Za řekou Moravou garážuje ještě unikátní Ford Mustang. V Anglii si zase potrpí na luxus, a tak si pořídil Bentley Continental GT s 651 koňmi a BMW X6, které si koupil z toho důvodu, že chtěl konečně auto, které by tak hlasitě nehučelo.

Vtipně vyznívá příhoda Vémoly o tom, jak si opatřil anglickou poznávací značku X6 UFC dávno předtím, než vůbec měl peníze na pořádné BMW X6. Jezdil s ní proto ve staré trojce či audině a až po čase, když vydělal dost peněz, si ji konečně mohl umístit na auto svých snů.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Karlos "Terminator" Vemola (@karlos_terminator_vemola),

Od Arabů, které bránil v Anglii, zřejmě nepochytil jen lásku k exotickým autům, ale také k exotickým zvířatům. Jako tvrdý chlap si Vémola potrpí na pořádný zvěřinec, jenže nenašel bys u něj doma hromadu bojových psů. Pár chlupáčů sice chová, ale věnuje se i sbírání motýlů.

Zdánlivě neslučitelná aktivita s MMA bojovníkem ho už léta naplňuje a sbírku má jak v Anglii, tak v Česku. Jinak tomu není ani s rybami. Karlos má rád mořské živočichy, takže v jeho akváriu najdeš žraloka či sumce.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Karlos "Terminator" Vemola (@karlos_terminator_vemola),

Není to ani zdaleka všechno. Při pohledu na Instagram rychle pochopíš, že Vémola chová i krokodýla. Ba co víc, svému velkému krokodýlovi nedávno koupil kolegu v podobě mláděte, protože chtěl krokodýla pořídit i synovi.

Když přijde řeč na plat, ani v této oblasti se Vémola nijak nestydí. Kdysi v rámci UFC v Americe vydělal za jediný zápas 100 tisíc dolarů, ale od této částky je situace v Česku na kilometry vzdálená. Ve více rozhovorech od svého návratu ze zahraničí zpět domů objasnil, jak vypadají výplaty českých MMA bojovníků.

Za první zápas v Česku inkasoval 250 tisíc korun, což je v přepočtu přibližně 10 tisíc eur, ale to bylo před více než čtyřmi lety. Od té doby se scéna posunula dopředu a s ní i výplaty. V roce 2017 se popral s Peterem Ondrušem, jehož mimochodem uškrtil, a za svůj výkon inkasoval „něco mezi půl milionem až milionem včetně bonusů,“ jenže tuto částku si musel s Ondrušem rozdělit.

Zřejmě ne rovným dílem, ale i tak. Loni už však prohlásil, že v současnosti si za zápas říká částky v milionech korun, takže se postupně přibližuje k výplatě z UFC.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Lela Ceterová (@playmate_lela),

Nakonec se dostáváme i k tématu, která možná fanoušky zajímá nejvíce. Karlos Vémola se nikdy netajil tím, že miluje extravagantní ženy. Nevadí mu umělá prsa či rty, právě naopak, sám se řídí heslem, že čím extravagantnější žena, tím lépe.

Samozřejmě, vystřídal několik partnerek, o čemž svědčí i dvě děti, ale momentálně si užívá vztah se slovenskou playmate Lelou Ceterovou ze Žiliny. V minulosti se objevila i v Playboyi, působila jako oficiální hosteska ve Formuli 1 a vystudovala magisterské studium.

Vémola jí dokonce před Vánocemi slíbil jako dárek nová silikonová prsa, protože poznamenal, že on přirozenou krásu klidně přenechá jiným a raději si bude užívat svou vylepšenou blondýnu, která mu nejvíc vyhovuje. Lela si poprsí nechala vylepšit hned několikrát.

Vémolu se slovenskou playmate nespojil osud, ale Instagram. Jednou se od kamarádky dozvěděl, že o něm Lela prý často mluví, tak jí napsal. Ona měla v té době přítele, ale překážky byly zanedlouho překonány a vztah mohl začít. Nebýt sociálních sítí, Karlos by možná na Slovenku nenarazil. Nežárlí však, tvrdí, že pokud žena chce odejít, tak odejde, i kdyby muž udělal cokoliv.

Vtipně nakonec vyznívá upřímné přiznání bojovníka, když se ho fanoušci ptali na to, jak obvykle tráví Vánoce, a zda si vychutnává tradiční salát a rybu. Zareagoval, že si může dát maximálně pi*u a ne salát, nejdříve bude zase jíst kuřecí prsa s brokolicí.

Tehdy mu do souboje na XFN 15, kde bojovali Rytmus s Marpem, zbývalo jen pár dní, takže si životosprávu nemohl pokazit bláznivým vánočním přejídáním. A jak Vémola slaví vítězství? Prý se vždy ožere jako bomba, odejde v sobotu a zpět se vrátí v úterý, čímž si vynahrazuje fakt, že se během tréninkového období alkoholu nemůže ani dotknout.

Domů
Sdílet
Diskuse