Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. února 2019 1:04
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Energizer vyrobil bizarní smartphone, jehož baterie ti vydrží více než týden

TECH
Uložit Uložené

Společnost Energizer chtěla ulehčit trápení všem náročným uživatelům.

Pokud sis už někdy stěžoval na slabou výdrž baterie svého mobilního telefonu, známá značka Energizer konečně vyslechla tvé přání. Na konferenci MWC 2019 představila nový smartphone Energizer Power Max P18K Pop, který některá média rovnou označila za baterii s doplňkovým mobilním telefonem.

Kapacita baterie dosahuje až 18 000 mAh, a tak by měla obyčejnému uživateli vydržet klidně i více než týden. Na druhou stranu, většinu potenciálních zákazníků zřejmě odradí tloušťka smartphonu, protože by ti v kapse zabral až 18 milimetrů. Když si ji porovnáš s nejnovějším iPhonem, musel bys jeho objem vynásobit 3,5krát, aby ses dostal na 18 milimetrů.

Značka pravděpodobně ani neočekává, že by se telefon stal obrovským prodejním hitem. Jejím cílem bylo zřejmě vyrobit mobil, který se bude moci pyšnit titulem smartphonu s nejvyšší kapacitou baterie na světě, což se vydařilo.

Na kapacitu 18 000 mAh se konkurence nechytá, a pokud opravdu potřebuješ smartphone s dlouhou výdrží a nezáleží ti na výkonu, tento Energizer nemusí být nejhorší možností.

Slabší výkon způsobují hardwarové komponenty uvnitř zařízení ale hlavně nevyladěnost softwaru. Pod pomyslnou kapotou najdeš 6GB RAM, 128GB interní paměti a procesor od MediaTeku.

Vtipně vyznívá fakt, že telefon podporuje funkci rychlého nabíjení, protože i přes ní bys ho na dobití plné kapacity musel mít v nabíječce minimálně 8 hodin. Na ryby by byl možná praktický.

Domů
Sdílet
Diskuse