Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. března 2019 15:37
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Novinky v případu 6ix9ine: Udávat nemusel, rapeři na něj útočí, program na ochranu svědků se může stát realitou

HUDBA
Uložit Uložené

Za poslední měsíc se sice případ nikam posunul, ale veřejnost se dozvěděla pár zajímavostí a zticha nebyli ani jeho kolegové.

Tekashiho cestu z alba Vlna od Haha Crew až na vrchol světového hudebního průmyslu jsme již zmapovali v tomto článku. I když se to možná na první pohled nezdá, duhovému Danielovi se podařilo to, co ještě nikomu jinému v historii rapu, a do roku se stal z lokálního interpreta známého jen v Česku a na Slovensku hvězdou, která seděla ve studiu s Kanye Westem.

Doporučeno
Tekashi 6ix9ine: Ze Slovenska a alba Haha Crew na světový vrchol a do věčného zapomnění Tekashi 6ix9ine: Ze Slovenska a alba Haha Crew na světový vrchol a do věčného zapomnění 20. února 2019 18:28

Množství vlastních hitů i prestižní spolupráce nasvědčovaly, že má našlápnuto k dalším rekordům, vše však zastavila federální policie. Od listopadu spatřilo světlo světa množství protichůdných informací, ale závěrem je, že i přes původní zapírání se 6ix9ine ke kompletně všemu přiznal a dnes plnohodnotně spolupracuje s policií, aby se vyhnul 47letému trestu za mřížemi.

Naposledy jsme o mladém raperovi psali v souvislosti s matkou jeho dcery před zhruba třemi týdny, od té doby se toho stihlo již tradičně dost udát, i když z vazby mnoho konkrétních informací nepřichází.

Matka jeho dcery prozradila vše, zjistit pravdu bude náročné

Tekashi je otcem jednoho dítěte, se svou nejbližší rodinou neměl nikdy ideální vztah, i když s ní sdílel domov. Podrobnosti ze soukromého života duhového interpreta se dozvídáme díky rozhovoru s matkou jeho dcery Sarou, která přijala pozvání od známého novináře a zároveň hudebníka DJ Vlad.

Ten je jedním z nejpopulárnějších amerických investigativců v rapovém žánru a jeho tvorba se vyznačuje i tím, že dvouhodinový rozhovor rozdělí na 15 částí kvůli views. Dnes už je k dispozici kompletní interview, ve kterém se dozvíš pozadí Tekashiho života v době, kdy se jeho kariéra rozjížděla. A to přímo od osoby, která mu v té době byla nejblíž.

Doporučeno
Tekashiho nejbližší rodina promluvila: Je inteligentní manipulátor, parazitoval na kultuře a motivovaly ho peníze Tekashiho nejbližší rodina promluvila: Je inteligentní manipulátor, parazitoval na kultuře a motivovaly ho peníze 2. března 2019 7:32

Těžko říct, nakolik by dnes měla Sara zájem nemluvit pravdu, zavádět a neuvádět přesné fakta, ale podle jejích slov Tekashi často na veřejnosti lhal, do velké míry byly něj motivací peníze, resp. sláva, a dokonce byl údajně manipulátorem.

Vždy prý věděl, jak si najít cestu k úspěchu, a v případě, že by se dostal na svobodu, je přesvědčena o tom, že bychom o něm slyšeli.

Mluvila i o podrobnostech o psychickém týrání a snaze uplatit ji, když chtěla volat policii. Dozvíš se i více o udávání, návštěvách federální policie v jejich domě a mnohém dalším. Platí, že nedokážeme potvrdit, zda Sara říká pravdu, minimálně se však do značné míry shoduje s jinými nezávislými zdroji.

Snitchovat pravděpodobně nemusel

Určitě si ještě mnozí vzpomínají na moment, kdy veřejnost Tekashiho poprvé označila za udavače. Konkrétně šlo o informaci, že 6ix9ine přiznal federální policii v rámci spolupráce zaplacení 20 tisíc dolarů člověku jménem Kintea "Kooda B" McKenzie za střelbu na Chief Keefa.

Doporučeno
6ix9ine zaplatil 20 tisíc dolarů za střelbu na Chief Keefa 6ix9ine zaplatil 20 tisíc dolarů za střelbu na Chief Keefa 13. února 2019 10:09

Aktuality pocházející z portálu Onsmash hovoří o tom, že policie dávno před jeho udáním věděla, že byl opravdu střelcem. Informaci tedy ve skutečnosti prozradit vůbec nemusel, a přesto by se Kooda B do problémů dostal, resp. v nich už v té době dokonce byl.

Šlo však jen o snahu vyšetřovatelů najít propojení mezi členy Nine Trey, což se v konečném důsledku i podařilo. Dokonce jsou k dispozici také hmatatelné důkazy.

Novinky v prípade Tekashiho 6ix9ine: Udavať nemusel, raperi na neho útočia, program na ochranu svedkov sa môže stať realitou
Novinky v prípade Tekashiho 6ix9ine: Udavať nemusel, raperi na neho útočia, program na ochranu svedkov sa môže stať realitou

Fat Joe by radši zemřel, než aby se s ním měl vyfotit

Domů
Sdílet
Diskuse