Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. března 2019 19:40
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Muž jedl syrovou hlavu prasete přímo před vegany. Protestoval proti veganskému festivalu

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Aktivisté muže s hlavou prasete vysmáli svými plakáty.

V britském městě Brighton se již několik let uskutečňuje populární veganský festival Vegfest. O víkendu ho navštívilo přibližně 10 tisíc lidí, ale organizátoři museli dopředu počítat s protestujícími, kteří si řekli, že vegani by neměli existovat, a tak chtěli festival překazit tím nejhloupější způsobem.

Nejprve avizovali, že se protestu zúčastní přibližně 30 lidí, nakonec tam stáli tři. Jeden z nich měl v rukou syrovou hlavu prasete, kterou spokojeně jedl přímo před festivalem.

Na protest proti vegánom jedol priamo pred nimi surovú hlavu z prasaťa.
Na protest proti vegánom jedol priamo pred nimi surovú hlavu z prasaťa. Zdroj: Direct Action Everywhere Brighton

Na takovýto masový protest byli vegani připraveni, protože protestujícího muže se zvířecí hlavou přišli konfrontovat členové organizace Direct Action Everywhere. Aktivisté se věnují právě upozorňování na nechutné zacházení a chov zvířat po celém světě, přičemž pravidelně organizují takové zásahy jako blokádu obchodů či řeznictví.

Pro protestujícího muže si připravili hromadu plakátů s hesly jako „Meat is murder“ nebo „It's not food, it's violence“. Ba co víc, organizátor festivalu dokonce konstatoval, že několik lidí protestující přesvědčil, aby se o veganství zajímali více, protože je pohled na syrovou hlavu prasete znechutil. Jako by tedy dosáhl přesného opaku toho, proč na festival přišel.

Domů
Sdílet
Diskuse