Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. dubna 2019 14:47
Čas čtení 0:00
Vl Mi

Messi je velmi dobrý, ale není Bůh, řekl papež František o fenomenálním fotbalistovi

SPORT
Uložit Uložené

„Dobře se na něj dívá, když hraje fotbal, ale není to Bůh.“

Messi, nebo Ronaldo? Otázka, na kterou neexistuje jasná odpověď. Fotbaloví fanoušci rádi a často srovnávají Argentince a Portugalce. Oba mají vlastní styl hry, který je svým způsobem výjimečný a baví diváky po celém světě.

Španělsko žije fotbalem a tamní televize La Sexta měla možnost vyzpovídat papeže Františka. Zajímalo je, jak hlava církve vnímá fenomenálního fotbalistu. Argentince považuje bezpochyby za geniálního fotbalistu, ale jeho fanoušci by ho neměli nazývat Bohem.

Messi je veľmi dobrý, no nie je to Boh, povedal pápež František o fenomenálnom futbalistovi
Messi je veľmi dobrý, no nie je to Boh, povedal pápež František o fenomenálnom futbalistovi Zdroj: TASR

Podle Františka je použití slova Bůh teoreticky svatokrádež a vyzval lidi, aby mu tak neříkali. „Neměli by toto slovo používat,“ řekl pro televizi.

Populární přezdívka je například i GOAT (zkratka „greatest of all time“), fanoušci ji používají především na sociálních sítích. Ve Španělsku používají přezdívku D10S – kombinace slova dios (bůh) s číslem 10, které hráč nosí na dresu.

„Lidé ho mohou nazývat bohem ve smyslu ‚zbožňuji tě‘, ale jen skutečný Bůh může být uctíván. Je božský s míčem na hřišti a je to populární způsob, jak popsat jeho schopnosti. Je úžasné sledovat ho na hřišti, ale Bůh není.“

Papež je známý tím, že zbožňuje fotbal. Je členem klubu argentinského Buenos Aires San Lorenzo. S Messim se papež setkal v roce 2013 a údajně ho označil za nejlepšího fotbalistu všech dob.

Domů
Sdílet
Diskuse