Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. dubna 2019 8:58
Čas čtení 0:00
Daniel Mikolášik

Na Srí Lance došlo k výbuchu několika kostelů a hotelů. O život přišly desítky lidí

Na Srí Lance došlo k výbuchu několika kostelů a hotelů. O život přišly desítky lidí
Zdroj: TASR/AP
ZAJÍMAVOSTI SRÍ LANKA
Uložit Uložené

Údajný teroristický útok si vyžádal desítky obětí a stovky zraněných.

Aktualizováno: Agentura AFP, odvolávající se na prohlášení srílanské policie, už informuje o 156 obětech a dalších více než 500 lidí je podle Daily Mail hospitalizováno se zraněními. 

Dnes ráno došlo na Srí Lance k šesti téměř simultánním výbuchům v několika kostelích a hotelích. O život mělo přijít nejméně 42 lidí včetně zahraničních turistů a dalších minimálně 280 osob utrpělo zranění.

O všem informovala agentura AP s odvoláním na bezpečnostního činitele. K explozím mělo dojít ve třech kostelích a ve třech hotelích. Údajně jde o velmi navštěvovaná místa především turisty. V době výbuchu byli v kostelích lidé na velikonoční mši.

První exploze měla zasáhnout kostel sv. Antona v hlavním městě Colombo. Druhý výbuch hlásili z kostela sv. Sebastiána ve městě Negombo a poslední třetí exploze nastala v kostele ve městě Madakalapuwa.

Příčina explozí zatím není známa, ovšem minimálně ze dvou výbuchů podezřívají sebevražedné atentátníky. K útoku se však dosud nikdo nepřihlásil.

Zpět
Sdílet
Diskuse