Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. dubna 2019 13:56
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Gorily si zapózovaly na selfie se strážníky, kteří je chrání před pytláky. Nastavují za zvířata vlastní životy

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Kéž by takových fotek vznikalo více.

Neexistují snad více fascinující zvířata než gorily. Tito primáti se nyní stali hvězdami sociálních sítí, když si se svými strážníky zapózovali na roztomilé selfie v konžském národním parku. Strážník Mathieu Shamavu zavěsil na svůj Facebook fotku, na které si dělá selfie a v pozadí stojí nejen jeho kolega, ale i dvě hrdé gorily.

Jedna z nich si zapózovala tak, že se pořádně narovnala, druhá se zase drží za kolena a dívá se přímo do foťáku. Divoká zvířata si v národním parku Virunga zřejmě zvykla na přítomnost kamer a lidí, protože bez nich by pytláci tento druh pozabíjeli.

Národní park Virunga je dokonce zapsán v seznamu světového dědictví UNESCO, takže gorily tam mají nejlepší prostředí na život bez zbytečného ohrožení, které by jim hrozilo ve volné a nechráněné přírodě.

Strážníci proto nastavují vlastní životy, aby mohli primáti žít v klidu, a riziku čelí nejen ze strany pytláků, ale potenciálně i ze strany goril. Ty na fotce však byly neškodné a raději se zajímaly o to, jak by mohly internet pobavit vtipnými pózami. Kéž bychom takto v míru dokázali žít všichni.

Domů
Sdílet
Diskuse