Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. května 2019 17:51
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Manchester City se stává mistrem anglické Premier League!

SPORT
Uložit Uložené

Napjatý sezónní souboj s Liverpoolem zvládli lépe fotbalisté Manchesteru City.

V anglické Premier League se celou sezónu dotahují jen dva týmy. Za Manchesterem City a Liverpoolem se postupem času vytvořila obrovská propast a do posledního ligového kola vstupovali konkurenti s jednobodovým rozdílem.

Na čele tabulky trůnil Manchester City s jednobodovým náskokem před Liverpoolem, přičemž modrý klub z Manchesteru získal dohromady už 95 bodů. Liverpool zaostal s 94 body, ale vše se mělo rozhodnout až v zápasech s Brightonem a Wolverhamptonem.

Liverpool si s Wolves začal plnit svou výherní povinnost v úvodní čtvrthodině hry díky gólu Maného, zatímco v 27. minutě to na hřišti Brightonu vypadalo na překvapení. Murray poslal domácí do vedení a fanoušci Liverpoolu získali novou naději, avšak Aguero po minutě odpověděl a Laporte strhl vedení ještě v prvním poločase na stranu Blues.

Naděje pro Liverpool se postupně vytrácela i ve druhém poločase. City si svůj náskok kontrolovalo, v 63. minutě úspěšně zakončil Mahrez a o chvíli později míč do sítě dopravil Gundogan, takže čtvrthodinku před koncem vedli Citizens už 4:1 a o titulu bylo rozhodnuto.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Manchester City (@mancity),

Domů
Sdílet
Diskuse