Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. května 2019 10:37
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Obrovská velryba vyskočila z vody za malou loďkou. Rybář nemohl uvěřit vlastním očím

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Majestátní mořský živočich zpříjemnil rybářovi práci.

Obrovský a vzácný živočich keporkak zaskočil rybáře hledajícího úlovky lososů v kalifornské zátoce Monterey. Douglas Croft se věnuje rybaření již desítky let, nedávno oslavil 60. narozeniny a zažil několik setkání s velrybami. Tentokrát však situace vypadala jinak.

Velký keporkak se objevil desítky metrů od rybářské lodi, kterou z dálky pozorovala fotografka Kate Cummings. Rybář Douglas netrpělivě čekal, jak setkání s obrovským savcem dopadne a nakonec se vše vydařilo lépe, než si mohl představit.

Keporkak vícekrát vyskočil z vody nad hladinu a svůj skok velkolepě zopakoval jen pár metrů od lodi. Vše se podařilo zaznamenat na video, které nyní lidé sdílejí na sociálních sítích, protože by chtěli stejnou situaci zažít na vlastní kůži.

Takový jedinec průměrně dosahuje hmotnosti přes 36 tun a již desítky let je tento druh označen za ohrožený. Naštěstí situace není tak kritická a ochranáři se momentálně prioritně věnují ostatním druhům velryb, uvádí Světový fond na ochranu přírody (WWF).

Domů
Sdílet
Diskuse