Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. června 2019 21:23
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

Pod ženou ve 103. patře začalo praskat sklo. Lidi na vyhlídce incident pořádně vyděsil

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Willis Tower v Chicagu zřejmě není bezpečná.

Kdysi dobře známá jako Sears Tower v Chicagu, dnes Willis Tower, je tamní nejvyšší věží a také oblíbená turistická destinace, zejména díky vyhlídce na 103. patře. Z ní je vidět celé Chicago a široké okolí a navíc jde o odvážný architektonický kousek, protože jedna z jejích částí je prakticky nad vzduchem a návštěvníci se procházejí po skle, popisuje Daily Mail.

Vyhlídka je ve výšce přes 412 metrů, a tak si zřejmě dokážeš představit zděšení ženy s dvěma malými dětmi, když slyšely hlasitý třesk a sklo pod nimi popraskalo na malé kousky.

Nikdo z nás by v takové situaci zřejmě nebyl zbytečně odvážný a není tak divu, že z vyhlídky zvané SunDeck raději všichni utekli a incident lidi vystrašil natolik, že se na skleněnou plochu raději už nikdo nepostavil.

Jak však následně uvedlo vedení budovy, prasklá plocha tvoří jen část ochranných materiálů, které drží vyhlídku pohromadě a pád tedy nehrozil. Je však třeba dodat, že na přesně tomtéž místě už sklo jednou prasklo, a to v květnu roku 2014, kdy se rovněž jednalo o pořádně děsivou zkušenost.

Domů
Sdílet
Diskuse