Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. července 2019 9:11
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Facebook dostal pokutu 5 milliard dolarů za porušování pravidel ochrany osobních údajů uživatelů

TECH
Uložit Uložené

Kauzou Cambridge Analytica se zabývala Federální komise pro obchod, která technologickému gigantu vyměřila astronomickou pokutu.

Společnost Facebook zná trest spojený s kauzou Cambridge Analytica. Firma, která spolupracovala na politických kampaních, se nezákonně dostala k osobním údajům uživatelů největší sociální sítě. Mělo jít o až 87 milionů účtů.

Wall Street Journal aktuálně informuje, že Federální komise pro obchod již stanovila pokutu ve výši 5 miliard dolarů, přičemž oficiálním odůvodněním je porušení pravidel ochrany osobních údajů uživatelů. Facebook porušil dohodu, kterou s komisí uzavřel ještě v roce 2011.

Podle CNBC Facebook s touto výší pokuty počítal a na její zaplacení si vypočítal v prvním čtvrtletí účetnictví rezervu, přesto můžeme konstatovat, že její výška je rekordní v historii společnosti i komise.

Domů
Sdílet
Diskuse