Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. srpna 2019 12:03
Čas čtení 0:00
Jakub Paulík

Pokud hackneš iPhone, od Applu dostaneš odměnu $1 000 000

TECH IPHONE
Uložit Uložené

Celkem lákavá nabídka, že?

Jakým nejlepším způsobem zlepšit ochranu svých výrobků, než vyzvat lidi k tomu, aby se ji pokusili prolomit? Apple nabízí odměnu do jednoho milionu dolarů každému, komu se podaří hacknout jejich iPhone či Mac, informuje Forbes, podle kterého jde o největší finanční ocenění za nalezení chyb napříč všemi významnými technologickými společnostmi, jaké bylo dosud veřejnosti nabídnuto.

Doporučeno
Apple varuje majitele iPhonů. Pokud si baterii nevyměníš u nich, čeká tě pozastavení několika funkcí Apple varuje majitele iPhonů. Pokud si baterii nevyměníš u nich, čeká tě pozastavení několika funkcí 8. srpna 2019 20:29

Větší částku však v minulosti nabídla například bezpečnostní firma Zerodium, která těm, kteří úspěšné hacknou iPhone, slibovala rovné 2 miliony dolarů. Odhalení slabin dokáže pomoci společnostem předejít různým nežádoucím událostem, které by je stály obrovskou sumu peněz. Výzva k hledání chyb je v rámci Applu velmi úspěšná, přičemž od roku 2016 bylo společnosti nahlášeno zhruba 50 vážných problémů.

Za hacknutí jádra operačního systému tě aktuálně od Applu čeká odměna 1 milion dolarů. 500 tisíc dolarů dostaneš v případě, že se ti podaří hacknout iPhone bez přímé interakce s daným zařízením, a to například prostřednictvím wi-fi. 50 % je určených pro ty, kteří dokáží hacknout beta verzi iOS, zatím nepřístupnou veřejnosti.

Domů
Sdílet
Diskuse